Gerucht: 2018-versie Nokia 6 verschijnt begin volgend jaar

Wouter Nijsen
12 december 2017, 11:17
2 min leestijd
Gerucht: 2018-versie Nokia 6 verschijnt begin volgend jaar

Volgens de laatste berichten komt het Finse HMD Global begin volgend jaar met een nieuwe versie van de Nokia 6. Dat is opvallend, want de ‘originele’ 6 verscheen pas een aantal maanden geleden in Nederland. Het toestel zou wel flink verbeterde specificaties krijgen.

Nokia 6 (2018) in de maak

De Nokia 6 (2018), zoals de smartphone zou heten, is opgedoken bij de Chinese certificatieautoriteit TENAA. Volgens PhoneRadar vindt de onthulling plaats januari, waar het toestel alleen in China wordt getoond. Op het Mobile World Congress in Barcelona (26 februari – 1 maart 2018) zou het toestel vervolgens aan de hele wereld worden getoond. Dat lijkt aannemelijk, want HMD Global gebruikte datzelfde event dit jaar om zijn eerste Android-smartphones te tonen.

De 2018-versie van de Nokia 6 zou krachtigere hardware en een aangepast design krijgen. Dat laatste komt door het langere scherm, dat mogelijk een beeldverhouding van 18:9 en dunnere bezels heeft. Onder de motorkap zou een Snapdragon 660-chip, 4GB RAM en 32GB opslag zitten. Verdere specificaties zijn nog onduidelijk. Op de foto’s is wel een vingerafdrukscanner op de achterkant te zien.

Meer over de Nokia 6

De krachtigere hardware zou een welkome verbetering zijn voor de smartphone, want in de Nokia 6 review waren we niet zo te spreken over de prestaties van het toestel. De Snapdragon 430-chip zien we vooral bij budgettoestellen en is simpelweg niet zo vlot. Dat zorgt bij de Nokia 6 voor haperingen en apps die niet zo snel starten. Het design en scherm zijn daarentegen wel van hoge kwaliteit.

De smartphone onderscheidt zich ook met de kale software. Uit de doos draait de 6 op Android 7.1.1 (Nougat) en HMD Global belooft de smartphone maandelijks van beveiligingsupdates te voorzien. Aan die belofte houdt de fabrikant zich tot nu toe netjes, waarbij ook een update naar Android 8.0 (Oreo) aanstaande is. Die volgt waarschijnlijk begin 2018, al is de exacte release niet bekend.

Het laatste nieuws over Nokia

Bron: PhoneRadar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 6 (2018)
Nokia 6 (2018)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu