HMD start uitrol Android 8.0 (Oreo) naar Nokia 5 en 6

Wouter Nijsen
30 januari 2018, 12:05
2 min leestijd
HMD start uitrol Android 8.0 (Oreo) naar Nokia 5 en 6

HMD Global, het bedrijf achter de Nokia-smartphones, is begonnen met de Android 8.0 (Oreo)-update voor de Nokia 5 en Nokia 6. De smartphones krijgen verschillende nieuwe functies en verbeteringen voor de camera.

Nokia 6 Android Oreo-update nu beschikbaar

nokia 6 android oreo update

Voor de Nokia 5 en 6 werden eerder een Android 8.0-béta uitgebracht, maar nu is de officiële uitrol van Oreo voor de toestellen begonnen. Dat betekent dat iedere bezitter van de 5 en 6 aan de slag kan met Oreo, ook als ze de testversie niet hadden geïnstalleerd. De update wordt uitgerold in de eerste groep landen en is spoedig ook voor gebruikers in de Benelux beschikbaar.

Android Oreo brengt geen grote nieuwe features, maar bevat desondanks enkele fijne verbeteringen. Nieuw is bijvoorbeeld een picture-in-picture-modus voor video’s, het handige autofill om gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch in te vullen en slimmere tekstselectie. Daarnaast kun je aan de slag met notificatiekanalen, zie je stipjes bij app-icoontjes en zorgt Google Play Protect voor betere beveiliging. HMD heeft ook de beveiligingsupdate van januari in de update verwerkt. Het bedrijf liet verder onlangs weten dat binnenkort een testprogramma voor de Nokia 3 van start gaat. De Nokia 2, een smartphone van slechts 119 euro, krijgt binnenkort een update naar Android 8.1.

Over de Nokia 5 en 6

De Nokia 6 is één van de goedkoopste Android-smartphones met de nieuwste versie aan boord. Het toestel is voorzien van een metalen design, 5,5 inch-full-hd-scherm en redelijk vlotte hardware. Onder de motorkap zit een Snapdragon 430-chip van Qualcomm, 3GB RAM, 32GB aan opslagruimte en een 3000 mAh-accu. De camera’s maken foto’s in respectievelijk 16 (achterkant) en 8 megapixel (voorkant). De Nokia 5 heeft grotendeels dezelfde specs, maar moet het doen met een kleiner hd-scherm en minder werkgeheugen (2GB).

Onlangs werd de Nokia 6 (2018) aangekondigd, een nieuwere versie met betere specs, die mogelijk binnenkort in Nederland verschijnt. Toch is de originele Nokia 6 nog een goede optie, zeker omdat HMD snel is met updates en maandelijks beveiligingspatches uitbrengt. Op het moment van schrijven haal je de telefoon voor zo’n 235 euro in huis. De Nokia 5 is een aantal tientjes goedkoper.

Nokia 6 Android

Nokia 6 Android prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 167,54

Bekijken

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 6 Android
Nokia 6 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu