De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit is Nokia’s nieuwe Android-smartphone

Thomas Haenen
9 januari 2017, 9:12
1 min leestijd
Dit is Nokia’s nieuwe Android-smartphone

Nokia is terug op de mobiele markt. De nieuwe Nokia 6 loopt op Android 7.0 Nougat en is voorlopig alleen op de Chinese markt verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 6 officieel

De Nokia 6 valt vooral met zijn grote 5,5 inch-scherm, dat een resolutie heeft van 1920 bij 1080 pixels. De specificaties van de smartphones zijn opvallend, omdat het toestel qua hardware een beetje tussen budgetsmartphones en high-end toestellen zweeft. Zo is de Nokia 6 uitgerust met een Snapdragon 430-chip van Qualcomm, die we doorgaans vooral in instapmodellen zien. Aan de andere kant beschikt de smartphone dan weer wel over een zeer ruime 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

Achterop de Nokia 6 zit een 16 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera. Het toestel is direct van Android 7.0 Nougat voorzien.

Nokia 6 officieel

Overigens wordt deze smartphone niet helemaal door Nokia zelf ontwikkeld, maar door HMD Global. Dat Finse bedrijf nam vorig jaar de Nokia-merknaam over van Microsoft. Onlangs maakte het bedrijf bekend nieuwe smartphones en tablets te gaan produceren onder die Nokia-naam. De Nokia 6 is het eerste resultaat van die overeenkomst. Het toestel wordt voorlopig echter alleen in China verkocht; het is onbekend of en wanneer de smartphone ook in andere landen verkrijgbaar is.

De Nokia 6 is niet de eerste Nokia-smartphone die op Android loopt. Nadat Microsoft de mobiele divisie van de Finse fabrikant overnam bracht het in 2014 de Nokia X uit. Dat toestel liep op een zwaar aangepaste versie van Android met verschillende apps van Microsoft. Vrijwel alle andere smartphones die de afgelopen jaren onder de Nokia-naam verschenen liepen echter op Android.

De verwachting is dat er de komende weken en maanden meer nieuwe Nokia-smartphones met Android gepresenteerd worden. Zo heeft HMD al toegezegd dat het op het Mobile World Congress, eind februari, een toestel aankondigt dat wereldwijd verkocht gaat worden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu