Nokia presenteert nieuwe smartphone op 4 oktober: onthulling 7.1 Plus?

Thomas Haenen
21 september 2018, 9:36
2 min leestijd
Nokia presenteert nieuwe smartphone op 4 oktober: onthulling 7.1 Plus?

Nokia heeft een nieuw evenement aangekondigd voor 4 oktober. Daar presenteert het bedrijf waarschijnlijk de Nokia 7.1 Plus.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 7.1 Plus foto’s uitgelekt

De Finse fabrikant heeft de pers uitgenodigd voor een aankondiging op 4 oktober, in Londen. Om 18:00 Nederlandse tijd belooft het bedrijf daar ‘de nieuwste toevoeging aan de Nokia smartphone-familie’ te onthullen. Waarschijnlijk gaat het om een opvolger van de Nokia 7 Plus, waarvan in de voorbije weken al verschillende details uitlekten.

Onlangs doken al de eerste renders van deze Nokia 7.1 Plus op. De afbeeldingen van MySmartPrice tonen we een toestel met een haast volledig voorkantvullend scherm. Bovenin zit een kleine inkeping voor de selfiecamera en enkele sensoren, met onderaan ook nog een smalle balk. Dat design is gelijk één van de grootste verschillen ten opzichte van de Nokia 7 Plus. Het schermformaat is vrijwel hetzelfde gebleven: de 7.1 Plus zou een 6,1 inch-scherm hebben, ten opzichte van 6 inch voor de 7 Plus.

Nokia 7.1 Plus foto's

Krachtiger, met snelle updates

De Nokia 7 Plus is sinds dit voorjaar in Nederland te koop, en is één van de meest succesvolle smartphones van Nokia tot nu toe. Het toestel heeft een groot scherm, relatief vlotte hardware en een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien belooft Nokia maandelijkse beveiligingsupdates en een snelle upgrade naar Android Pie.

De 7.1 Plus heeft waarschijnlijk net als zijn voorganger een midrange-prijs van zo’n 400 euro. Nokia voorziet het toestel volgens de bron van Qualcomms Snapdragon 710-chip, een flinke upgrade in rauwe kracht. Er is bovendien liefst 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte aanwezig, meer dan sommige vlaggenschepen. Achterop zit een dubbele camera met een onbekend aantal megapixel. De smartphone loopt bij de release direct op Android Pie, zoals je van de Finse fabrikant mag verwachten.

Meer Nokia’s in aantocht

Volgens bronnen heeft Nokia nog meer smartphones gepland voor dit najaar. Naast de 7.1 Plus zoemen er namelijk ook nog geruchten rond over een Nokia 5.1 Plus en Nokia 9. Dat laatste toestel zou een nieuw vlaggenschip zijn, voorzien van liefst vijf camera’s achterop. Het is echter onduidelijk of deze toestellen ook begin oktober onthuld worden, of dat Nokia deze voor een later moment bewaart.

Lees meer nieuws over Nokia

Bron: MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 7 Plus
Nokia 7 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu