Android 8.1 (Oreo) rolt uit naar nieuwe Nokia 7 Plus

Wouter Nijsen
12 april 2018, 14:17
1 min leestijd
Android 8.1 (Oreo) rolt uit naar nieuwe Nokia 7 Plus

Het Finse HMD Global houdt zijn naam hoog als het om Android-updates gaat en werkt de Nokia 7 Plus momenteel bij naar Android 8.1. Al kort na de release is de smartphone helemaal up-to-date, terwijl ook de meest recente beveiligingspatch is geïmplementeerd.

Nokia 7 Plus krijgt Android 8.1

nokia 7 plus android 8.1

Voor de release van het toestel beloofde HMD Global al dat de Nokia 7 Plus snel Android 8.1 zou krijgen, en die belofte komt de fabrikant nu na. De update weegt 590MB en brengt naast de nieuwe Android-versie ook de beveiligingsupdate van april, waarmee de telefoon beschermd is tegen de meest recente beveiligingslekken in het besturingssysteem.

Met Android 8.1 wordt de Nokia 7 Plus van verschillende nieuwe features voorzien. Denk bijvoorbeeld aan accu-informatie van gekoppelde bluetooth-apparaten, een aangepaste instellingenmenu en navigatieknoppen die minder energie verbruiken. De 7 Plus is overigens niet de eerste Nokia-telefoon met de nieuwste versie: ook de Nokia 8, 6 en 5 werden al bijgewerkt naar Android 8.1.

Voor gebruikers van de Nokia 3 verscheen eerder goed nieuws: zij kunnen het toestel updaten naar Android 8.0 (Oreo). Daarmee zijn vrijwel alle Nokia-telefoons nu van Oreo voorzien; alleen de Nokia 2 moet het nog doen met Android Nougat.

Nokia 7 Plus kopen

De Nokia 7 Plus verscheen onlangs in Nederland met een adviesprijs van 399 euro. Voor dat geld krijg je een smartphone met een octacore-processor (Snapdragon 660), 4GB RAM, 64GB opslag en dubbele 12 megapixel-camera aan de achterkant. Het 6 inch-scherm heeft een resolutie van 2160 bij 1080 pixels en wordt van stroom voorzien door de forse 3800 mAh-accu. Die accu ondersteunt snelladen en moet zo’n twee dagen op een volle lading meegaan.

In onze prijsvergelijker vind je de beste deals voor een Nokia 7 Plus met abonnement, al kun je natuurlijk ook gaan voor een losse Nokia 7 Plus.

Samsung Galaxy S7 Plus

Samsung Galaxy S7 Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S7 Plus prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 7 Plus
Nokia 7 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu