Android 8.1 (Oreo) rolt uit naar nieuwe Nokia 7 Plus
Wouter Nijsen

Het Finse HMD Global houdt zijn naam hoog als het om Android-updates gaat en werkt de Nokia 7 Plus momenteel bij naar Android 8.1. Al kort na de release is de smartphone helemaal up-to-date, terwijl ook de meest recente beveiligingspatch is geïmplementeerd.

Nokia 7 Plus krijgt Android 8.1

nokia 7 plus android 8.1

Voor de release van het toestel beloofde HMD Global al dat de Nokia 7 Plus snel Android 8.1 zou krijgen, en die belofte komt de fabrikant nu na. De update weegt 590MB en brengt naast de nieuwe Android-versie ook de beveiligingsupdate van april, waarmee de telefoon beschermd is tegen de meest recente beveiligingslekken in het besturingssysteem.

Met Android 8.1 wordt de Nokia 7 Plus van verschillende nieuwe features voorzien. Denk bijvoorbeeld aan accu-informatie van gekoppelde bluetooth-apparaten, een aangepaste instellingenmenu en navigatieknoppen die minder energie verbruiken. De 7 Plus is overigens niet de eerste Nokia-telefoon met de nieuwste versie: ook de Nokia 8, 6 en 5 werden al bijgewerkt naar Android 8.1.

Voor gebruikers van de Nokia 3 verscheen eerder goed nieuws: zij kunnen het toestel updaten naar Android 8.0 (Oreo). Daarmee zijn vrijwel alle Nokia-telefoons nu van Oreo voorzien; alleen de Nokia 2 moet het nog doen met Android Nougat.

Nokia 7 Plus kopen

De Nokia 7 Plus verscheen onlangs in Nederland met een adviesprijs van 399 euro. Voor dat geld krijg je een smartphone met een octacore-processor (Snapdragon 660), 4GB RAM, 64GB opslag en dubbele 12 megapixel-camera aan de achterkant. Het 6 inch-scherm heeft een resolutie van 2160 bij 1080 pixels en wordt van stroom voorzien door de forse 3800 mAh-accu. Die accu ondersteunt snelladen en moet zo’n twee dagen op een volle lading meegaan.

In onze prijsvergelijker vind je de beste deals voor een Nokia 7 Plus met abonnement, al kun je natuurlijk ook gaan voor een losse Nokia 7 Plus.

Het laatste nieuws over Nokia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.