Android 9.0 (Pie) rolt uit voor Nokia 7 Plus

Michel van 't Klaphek
19 oktober 2018, 19:16
2 min leestijd
Android 9.0 (Pie) rolt uit voor Nokia 7 Plus

Nokia 7 Plus-bezitters opgelet: Android Pie rolt vanaf nu uit voor jouw toestel. Updaten gaat automatisch, maar handmatig controleren kan natuurlijk ook. Android Planet legt uit hoe.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 7 Plus Android 9.0-update rolt uit

Eind september bracht Nokia Android 9.0 (Pie) al naar de Nokia 7 Plus, maar de uitrol is nu ook in Nederland begonnen. De update rolt gefaseerd uit, waardoor het ongeveer een week kan duren voor jij ‘m binnenkrijgt. Je ontvangt vanzelf een notificatie met daarin het verzoek om de software te downloaden.

Zelf controleren op beschikbaarheid kan natuurlijk ook. Ga daarvoor naar het instellingenmenu, kies ‘Systeem’ en tik op ‘Geavanceerd’ zodat het venster beneden verschijnt. Kies vervolgens ‘Systeemupdate’ en ‘Controleren op update’. Als Android Pie voor je toestel klaarstaat kun je het hier downloaden.

nokia 7 plus preview

Aangezien het hier om een systeemupdate gaat kan downloaden eventjes duren. Zorg daarom dat je met wifi verbonden bent: downloaden via een dataverbinding loopt al snel in de papieren. Vergeet ook niet een back-up van je toestel te maken voordat je met de update begint. Als er dan iets misgaat tijdens het bijwerken ben je in ieder geval geen belangrijke gegevens kwijt.

Meer over Android Pie

Android Pie is een van de fijnste versies in jaren. De vernieuwingen zijn niet opdringerig, maar doordacht en verfijnd. Denk hierbij aan functies als Adaptive Brightness en Adaptive Battery, waardoor je accuduur aanzienlijk verbetert. Ook het frisse design en de nieuwe gebarenbediening zijn welkome toevoegingen.

Een andere pijler van Android 9.0 is smartphoneverslaving tegengaan. Met Digitaal welzijn krijg je inzicht in je telefoongebruik, kun je notificaties dempen en bijvoorbeeld een bedtijd instellen. Bovendien zorgt de app voor een betere nachtrust door het scherm voor bedtijd grijs te maken: dit is beter voor je ogen.

→ Lees verder over de nieuwe functies in ons Android 9.0-overzicht.

Dit is het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 7 Plus
Nokia 7 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu