Download: Android Pie-update voor Nokia 7 Plus nu beschikbaar

Thomas Haenen
28 september 2018, 11:34
2 min leestijd
Download: Android Pie-update voor Nokia 7 Plus nu beschikbaar

De Android 9.0 (Pie)-update voor de Nokia 7 Plus wordt vanaf vandaag uitgerold, zo laat de fabrikant weten. Het is de eerste Nokia-smartphone die de update ontvangt.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 7 Plus Android Pie-update beschikbaar

Nokia gaf deze zomer al een voorlopige versie vrij van Android Pie, en heeft dus uitgebreid kunnen testen met de nieuwe software. Daarom is het bedrijf er vrij vroeg bij. Gebruikers van de Nokia 7 Plus kunnen vanaf vandaag een update verwachten, zo meldt topman Juho Sarvikas op Twitter.

Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de software klaarstaat. Omdat het om een geleidelijke uitrol gaat, kan het enkele dagen duren voordat de update voor jouw Nokia beschikbaar is.

Android Pie maandthema

De Nokia 7 Plus is één van de eerste toestellen die een Android Pie-update ontvangt. Enkel Google zelf en de OnePlus 6 zijn de Finse fabrikant te snel af. Andere fabrikanten, zoals Samsung, Sony en HTC rollen de nieuwe software naar verwachting pas eind dit jaar of begin volgend jaar uit.

Nokia staat bekend om zijn sterke updatebeleid. Het bedrijf maakte eerder dit jaar bekend al zijn huidige smartphones van een Android Pie-update te voorzien. Zelfs goedkope toestellen als de Nokia 1 en oudere modellen als de Nokia 5 worden dus binnenkort bijgewerkt. Er is nog geen planning bekend voor de uitrol van die updates, maar vermoedelijk duurt het enkele weken tot maanden voordat elke Nokia-smartphone aan de beurt is geweest.

Dit is er nieuw in Android Pie

Android Pie introduceert onder andere verbeterde, rijkere notificaties. Ook kun je de menubalk onderaan in beeld vervangen met een nieuwe gebarenbediening. Dan swipe je bijvoorbeeld omhoog om naar je homescreen te gaan, in plaats van op een homeknop te drukken. Ook leunt Google op kunstmatige intelligentie, onder andere om de accuduur te verbeteren. AI wordt ook ingezet bij ‘adaptive brightness’, dat automatisch de helderheid slimmer aanpast aan jouw voorkeuren.

→ Lees de volledige Android 9.0 (Pie) review voor meer features

De Nokia 7 Plus is één van de populairste toestellen van de fabrikant, door de scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. De laatste tijd zoemen er geruchten rond over een opvolger. Deze opvolger heeft waarschijnlijk een groter scherm met notch en vlottere hardware. Op 4 oktober organiseert de fabrikant een evenement, waar deze Nokia 7.1 Plus waarschijnlijk officieel onthuld wordt.

Meer nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 7 Plus
Nokia 7 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu