‘Gelekte renders tonen Nokia 7 Plus met Android One’

Thomas Haenen
15 februari 2018, 9:21
2 min leestijd
‘Gelekte renders tonen Nokia 7 Plus met Android One’

De eerste afbeeldingen van de Nokia 7 Plus en Nokia 1 zijn online opgedoken. Beide smartphones worden eind deze maand officieel aangekondigd.

Nokia 7 Plus foto’s uitgelekt

Geruchten over de nieuwe Nokia-smartphones zoemen al een tijdje rond, maar nu hebben we de eerste duidelijke afbeeldingen. De doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass deelde foto’s van verschillende Nokia 7 Plus-varianten op Twitter.

Het toestel heeft een groot, nagenoeg voorkantvullend scherm met slechts aan de boven- en onderkant kleine zwarte balken. De vingerafdrukscanner zit achterop, waar ook een dubbele camera van 12 en 13 megapixel zit. De twee Carl Zeiss-lenzen zorgen voor 2x optische zoom, wat betekent dat je kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Voorop zit een selfiecamera met Carl Zeiss-lens van 16 megapixel.

Wat het meest in het oog springt is het Android One-logo achterop. Dat suggereert dat het de eerste Nokia-smartphone wordt met de aangepaste versie van Android. Met Android One mogen fabrikanten geen onnodige apps of bloatware meeleveren. Bovendien ontvangen Android One-toestellen vaak als eerste updates. In de praktijk verandert er overigens weinig: Nokia maakt al nauwelijks aanpassingen aan Android, en is één van de snelsten in het updaten van zijn smartphones.

Nokia 1 foto's

Nokia 1: nieuw instapmodel

Blass deelde ook de eerste beelden van de Nokia 1. Het nieuwe instapmodel van de Finse fabrikant heeft een simpel uiterlijk. Het toestel loopt op Android Go, dat geoptimaliseerd is voor zwakkere hardware. Wat voor specificaties de 1 precies heeft is nog onbekend, maar verwacht er niet teveel van. De naam suggereert dat de smartphone minder krachtig is dan de onlangs verschenen Nokia 2. In onze Nokia 2 review schreven we al dat dat toestel net wat te zwak is.

Beide smartphones worden op zondag 25 februari officieel onthuld, voorafgaand aan het Mobile World Congress. De verwachting is dat ze vervolgens vanaf dit voorjaar in Nederland verkrijgbaar zijn. De adviesprijzen zijn nog onbekend. Gezien de specificaties kost de Nokia 7 vermoedelijk zo rond de 300 euro, terwijl de Nokia 1 voor minder dan 100 euro in de winkels komt te liggen.

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 1 Android
Nokia 1 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu