De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Dit is de Nokia 7 met randloos scherm, dubbele camera en Android 8.0’

Thomas Haenen
5 februari 2018, 13:55
2 min leestijd
‘Dit is de Nokia 7 met randloos scherm, dubbele camera en Android 8.0’

De Nokia 7 Plus wordt een nieuwe midrange smartphone met voorkantvullend scherm en dubbele camera met optische zoom. De eerste foto’s en specificaties zijn gelekt.

‘Nokia 7 Plus specificaties uitgelekt’

Eerder dit jaar introduceerde de Finse fabrikant al een Nokia 7, maar die lijkt vooralsnog alleen in China verkocht te worden. De Nokia 7 Plus, waarvan NokiaPowerUser de eerste afbeeldingen heeft bemachtigd, wordt eind deze maand gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona.

Nokia 7 Plus specificaties

Op de foto’s zien we een smartphone met een groot, nagenoeg voorkantvullend scherm. Het is de eerste Nokia-smartphone met een beeldverhouding van 18 bij 9. Dat is iets langer dan het 16 bij 9 beeld op de meeste smartphones. Slechts boven en onder is een kleine zwarte balk te vinden; de vingerafdrukscanner zit achterop. Het scherm is 6 inch groot en heeft een resolutie van 2160 bij 1080 pixels.

Daar vind je ook een dubbele camera. Het is een combinatie van een 12 megapixel-lens en 13 megapixel-lens, beide van Carl Zeiss. Met de twee lenzen heb je de beschikking over optische zoom, ofwel inzoomen zonder kwaliteitsverlies in het beeld. Voorop zit nog een 16 megapixel-camera voor selfies of ‘bothies’. Met die nieuwe feature die Nokia onlangs introduceerde op de Nokia 6 (2018), maak je een foto met de camera’s aan beide kanten tegelijk.

Snelle updates verzekerd

Het toestel loopt direct op Android 8.0 (Oreo). Bovendien is Nokia doorgaans snel en consistent in het ondersteunen van zijn smartphones, waardoor je de komende jaren op regelmatige updates kunt rekenen. De Nokia 7 Plus heeft een Snapdragon 660-chip, 4GB werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte.

Deze hardware suggereert dat het om een midrange smartphone gaat. De Nokia 7 Plus is niet zo krachtig als de Nokia 8, maar is wel een flinke upgrade ten opzichte van de onlangs verschenen Nokia 2. De precieze adviesprijs is nog onbekend, maar ligt waarschijnlijk tussen de 300 tot 400 euro.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 7 Android
Nokia 7 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu