‘Dit is de Nokia 8.1, met dubbele camera en notch’

Thomas Haenen
29 november 2018, 10:08
2 min leestijd
‘Dit is de Nokia 8.1, met dubbele camera en notch’

Beelden en specificaties van de onaangekondigde Nokia 8.1 zijn uitgelekt. Het lijkt een high-end smartphone te zijn die nog voor het einde van het jaar wordt onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 8.1 specificaties uitgelekt

De Nokia 8.1 wordt een Android-smartphone met groot, voorkantvullend scherm, een dubbele camera en vlotte hardware. Dat blijkt uit uitgelekte marketingmaterialen die NokiaPowerUser heeft gedeeld. Het toestel heeft grote overeenkomsten met de Nokia X7, die sinds kort in China verkrijgbaar is.

Opvallend is dat de Nokia 8.1 wordt uitgerust met een Snapdragon 710-chip. Deze processor zit doorgaans in midrange smartphones. Dat terwijl de eerste Nokia 8 nog werd verkocht als topmodel, met een Snapdragon 835-chip. Dat suggereert dat deze 8.1 een stukje goedkoper wordt dan zijn voorganger. Begrijpelijk: met een adviesprijs van 599 euro was de Nokia 8 veel duurder dan andere Nokia-smartphones. De belangrijkste Nokia 8.1 specificaties op een rij:

  • 6,2 inch-scherm met full hd-resolutie
  • 12 en 13 megapixel-camera achterop met Carl Zeiss-lens, 20 megapixel-camera voorop
  • Snapdragon 710-chip met 4 of 6GB werkgeheugen
  • 64 of 128GB aan uitbreidbare opslagruimte
  • Draait op Android 9.0 Pie
  • Accucapaciteit: 3500 mAh

Het toestel is ook al te zien op verschillende uitgelekte foto’s. Daarop valt onder andere de relatief brede notch op. Daardoor is er mogelijk niet alleen ruimte voor de selfiecamera, maar ook voor sensoren die betere gezichtsherkenning mogelijk maken.

De exacte releasedatum en adviesprijs van de smartphone zijn nog onbekend, al verwachten we dat het toestel hier begin volgend jaar verschijnen. Gezien de specificaties lijkt een adviesprijs van zo’n 350 tot 450 euro waarschijnlijk. Het bedrijf bracht onlangs al een goedkopere Nokia 7.1 uit, inmiddels verkrijgbaar voor ongeveer 350 euro.

Onthulling op 5 december

De nieuwe Nokia wordt waarschijnlijk over minder dan een week officieel onthuld. De Finse fabrikant organiseert die dag een evenement in Dubai, waar het waarschijnlijk drie nieuwe smartphones presenteert. Naast de Nokia 8.1 worden ook nog een Nokia 7.1 en Nokia 2.1 Plus verwacht. Als alle drie de toestellen volgende week het levenslicht zien, heeft het bedrijf in het afgelopen jaar meer dan een dozijn nieuwe smartphones uitgebracht.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 8.1
Nokia 8.1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu