Nokia komt met nieuwe smartphone op 5 december

Sten de Bruijn
25 november 2019, 10:44
2 min leestijd
Nokia komt met nieuwe smartphone op 5 december

Nokia introduceert op 5 december een nieuwe smartphone. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt via Twitter. Om welk toestel het gaat is onduidelijk, maar alles lijkt te wijzen op de Nokia 8.2.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 8.2 lancering op 5 december

Nokia presenteert op 5 december een nieuwe smartphone. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt via een tweet met daarin een kort filmpje. Aan het eind daarvan is de vorm van een smartphone te zien. Veel is er niet uit de teaser te halen, maar het silhouette heeft afgeronde hoeken. Een vorm van een inkeping in het scherm lijkt ook te ontbreken.

Dat sluit aan bij geruchten over de Nokia 8.2. Daarin werd namelijk gesproken over een uitschuifbare selfiecamera. Daarnaast werd de aanwezigheid van een Snapdragon 855-chip genoemd, bijgestaan door 6GB RAM en 256GB opslagruimte. Of het toestel daadwerkelijk met zulke high-end specs op de markt wordt gebracht, is nog de vraag.

Nokia-teaser 5 december

De Nokia 8.1 is immers een toestel voor het middensegment, met een bijbehorend prijskaartje. Ook de aanstaande 8.2 van Nokia is waarschijnlijk onderdeel van het Android One-programma. Wel is het nog onbekend of de fabrikant het toestel levert met Android 10 of nog kiest voor Android 9.0 (Pie).

De vermeende 8.2 wordt de opvolger van de Nokia 8.1. Nokia lanceerde dat toestel op 5 december 2018, exact een jaar eerder dus. De adviesprijs bedroeg 399 euro en ons oordeel van dat apparaat check je in de uitgebreide review van de Nokia 8.1.

Ook Nokia 2.3 en Nokia 5.2 op komst?

Alles wijst naar de presentatie van de Nokia 8.2, maar mogelijk krijgen we ook goedkopere toestellen te zien. Geruchten over een Nokia 5.2 en 2.3 doen ook al even de ronde. Tevens presenteerde Nokia samen met de 8.1 vorig jaar ook de Nokia 3.1 Plus en 5.1 Plus.

Bekijk onze videoreview van de Nokia 8.1

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu