De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nokia 8.2 krijgt uitschuifbare 32 megapixel-selfiecamera en veel geheugen’

Dennis de Vries
26 juli 2019, 10:42
2 min leestijd
‘Nokia 8.2 krijgt uitschuifbare 32 megapixel-selfiecamera en veel geheugen’

Fabrikant HMD Global werkt aan de Nokia 8.2 met een selfiecamera die uit de behuizing schuift. Volgens nieuwe geruchten gaat het om een camera van 32 megapixel.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Nokia met uitschuifcamera

De nog onaangekondigde Nokia 8.2 zou volgens geruchten beschikken over een selfiecamera met Samsung’s GD1-sensor. De 32 megapixel-beelden worden uiteindelijk gecomprimeerd tot een 8 megapixel-foto. De quad bayer-technologie voegt daarbij informatie van pixels samen, om zo tot scherpere beelden te komen. De specificaties zijn afkomstig van Ishan Agarwal, die vaker correcte informatie lekt.

Het is de eerste keer dat HMD Global, de fabrikant van Nokia-smartphones, een mechanisch uitschuifbare camera in zijn smartphones verwerkt. Het huidige vlaggenschip, de Nokia 9 PureView, heeft in totaal zes camera’s, maar geen daarvan schuift uit de behuizing.

Veel geheugen en Android Q

Verdere gelekte informatie wijst op een smartphone met 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslag. Daarmee wordt dit toestel de eerste Nokia die voorzien is van zoveel geheugen. De Nokia 9 moet het doen met 6GB RAM en 128GB opslag.

nokia 8.1 review

Verder krijgt de smartphone waarschijnlijk een Snapdragon 855-chip en is hij direct bij de lancering voorzien van Android 10.0 (Q). Aangezien Google deze nieuwe versie van Android pas in augustus uitbrengt, kan het dus nog een paar maanden duren voor we de Nokia 8.2 in de winkels zien liggen.

Opvolger van Nokia 8.1

De Nokia 8.2 wordt de opvolger van de Nokia 8.1, die sinds begin dit jaar in Nederland te koop is. Dit toestel heeft de selfiecamera aan de voorkant nog verwerkt in een notch. Door de camera in de behuizing te schuiven als hij niet gebruikt wordt, is zo’n inkeping op de Nokia 8.2 overbodig. Het display kan daardoor een nog groter deel van de voorkant innemen.

Een uitschuifbare camera is daardoor momenteel een populaire oplossing onder smartphonefabrikanten. Zo hebben de OnePlus 7 Pro en Huawei P Smart Z bijvoorbeeld een selfiecamera die in de behuizing verdwijnt als ‘ie niet nodig is. Oppo kiest bij de Reno voor een opvallende scharnierconstructie. Ondertussen hebben zowel Oppo als Xiaomi al een nieuwe oplossing getoond, waarbij de selfiecamera onzichtbaar onder het scherm zit.

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Nokia 8.1
Nokia 8.1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu