Primeur: Nokia 8 krijgt eerste Android 8.1-bèta

Thomas Haenen
23 januari 2018, 13:41
2 min leestijd
Primeur: Nokia 8 krijgt eerste Android 8.1-bèta

Bezitters van Nokia 8 kunnen vanaf deze week aan de slag met een voorlopige versie van Android 8.1. Het is één van de eerste smartphones die de nieuwe versie ontvangt.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 8 Android 8.1-bèta beschikbaar

Geïnteresseerde Nokia 8-gebruikers kunnen zich via de site van de fabrikant inschrijfproces voor de Android 8.1-bèta. Nadat je het aanmeldproces doorlopen hebt, krijg je binnen ongeveer een dag een melding dat de nieuwe software voor je klaar staat.

Let wel: het gaat om een voorlopige versie van de software. Je kunt dus nog tegen problemen en foutmeldingen aanlopen. Wil je er zeker van zijn dat al je apps werken, dan kun je beter even wachten op de definitieve release van de update. Wanneer die verschijnt, is nog onbekend.

Nokia heeft hiermee wel een aanzienlijke primeur in handen. Op moment van schrijven is Android 8.1 slechts op een handjevol toestellen te vinden. Alleen Googles eigen smartphones (zoals de Nexus 6P en Google Pixel 2 XL) hebben de software. Veel fabrikanten moeten zelfs nog beginnen aan de uitrol van Android 8.0. Zo lopen populaire toptoestellen zoals de Samsung Galaxy S8, Huawei P10 en de LG V30 allemaal nog op het inmiddels verouderde Android Nougat.

Dit is er nieuw in Android 8.1

Android 8.1 biedt slechts een handjevol nieuwe features ten opzichte van versie 8.0. Zo krijg je nu accu-informatie te zien bij gekoppelde bluetooth-apparaten en heeft Google het uiterlijk van de instellingen opgefrist. Nokia-topman Juho Sarvikas‏ zet op Twitter daarnaast nog de vernieuwde emoji in de spotlights. Zo zit bij de hamburger-emoji de kaas nu op het vlees, in plaats van onder het vlees.

→ Lees meer over alle nieuwe Android 8.1-features

Nokia’s smartphones lopen op een vrijwel onaangepaste versie van Android. Dat maakt het voor de Finse fabrikant makkelijker om snel updates uit te rollen. Waar andere fabrikanten hun budgetsmartphones weinig tot nooit bijwerken, belooft Nokia beveiligingsupdates voor al zijn toestellen. Zelfs de 119 euro kostende Nokia 2 kan twee jaar lang op updates rekenen, zo verzekerde het bedrijf.

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 8 Android
Nokia 8 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu