Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android 8.0-bèta beschikbaar voor Nokia 8: meld je nu aan

Thomas Haenen
25 oktober 2017, 16:52
2 min leestijd
Android 8.0-bèta beschikbaar voor Nokia 8: meld je nu aan

Er is een Android 8.0 (Oreo)-bèta uitgebracht voor Nokia 8-gebruikers die de update alvast willen testen. Andere Nokia’s volgen snel. Dit is hoe je hem installeert op jouw smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 8 Android Oreo-bèta beschikbaar

Hoewel de definitieve uitrol van de software nog even duurt, kan iedereen met een Nokia 8 nu al met de bèta aan de slag. Daarvoor open je de speciale Nokia Phones Beta Labs-pagina en meld je je aan met je Google-account. Vervolgens moet je je IMEI-nummer en je provider doorgeven. Nokia zegt de update vervolgens binnen enkele uren uit te rollen naar jouw smartphone. Je krijgt automatisch een update als je aan de beurt bent.

Nokia 8 Android Oreo-bèta

Nokia waarschuwt geïnteresseerde gebruikers wel om vooraf een back-up te maken. Omdat het om voorlopige software gaat, loop je het risico dat het toestel soms crasht. En hoewel er in theorie geen gegevens verloren gaan tijdens de installatie van de update, kun je beter het zekere voor het onzekere nemen. Wil je toch weer overschakelen naar Android 7.0 (Nougat), dan geef je dat via dezelfde site aan.

Dit is er nieuw in Android 8.0

Na het installeren van de update kun je aan de slag met de nieuwe features van Android 8.0 (Oreo), zoals een picture-in-picture-modus voor het kijken van video. Ook start je smartphone sneller op en ben je voorzien van de nieuwste beveiliging van Google. Het accuverbruik van apps op de achtergrond is teruggedrongen, ook onthoudt Android automatisch je wachtwoord als je dit moet invullen bij apps.

→ Lees ook: deze toestellen krijgen de Android 8.0-update

Hoe lang de testperiode duurt, is nog onduidelijk. Onlangs liet de fabrikant weten dat de Nokia 8 voor het einde van het jaar een update naar Android 8.0 krijgt. Als de tests spoedig verlopen, verwachten we dat het bedrijf binnen enkele weken begint met de definitieve uitrol. Ook voor de goedkopere Nokia 3, 5 en 6 verschijnt binnenkort een bètaversie van Android Oreo, waarna deze smartphones snel de definitieve software krijgen.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 8 Android
Nokia 8 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu