De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Android 8.0-update nu beschikbaar voor Nokia 8

Thomas Haenen
24 november 2017, 16:28
2 min leestijd
Android 8.0-update nu beschikbaar voor Nokia 8

Bezitters van de Nokia 8 kunnen mogelijk dit weekend al aan de slag met Android 8.0 (Oreo). Het is de eerste Oreo-update van de Finse fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 8 Android Oreo-update beschikbaar

De Android 8.0-update voor de Nokia 8 wordt de komende twee dagen geleidelijk wereldwijd uitgerold, zo heeft topman Juho Savikas laten weten via Twitter. Dat betekent dat de software bij de meeste gebruikers nog voor het einde van het weekend beschikbaar is. Heb je je Nokia 8 direct bij een provider gekocht, dan moet je mogelijk iets langer wachten. Vaak wil deze provider eerst namelijk controleren of de nieuwe software goed werkt op het eigen netwerk. Dat zorgt voor vertraging in de uitrol voor die specifieke toestellen.

Je krijgt automatisch een notificatie zodra de nieuwe software beschikbaar is voor jouw smartphone. Ongeduldige types kunnen handmatig op de beschikbaar van de nieuwe software controleren, door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan. Let er wel op dat de update ruim 1,5GB groot is. Download deze dus alleen via een wifi-verbinding, om te voorkomen dat je mobiele databundel te snel leeg is.

Na installatie kun je aan de slag met de nieuwe features van Android 8.0, zoals notificatiekanalen. Daarmee filter je welke berichten je wel of niet van een app wil ontvangen. Kies bijvoorbeeld wel voor notificaties van sportnieuws, maar skip entertainment. Ook nieuw is een picture-in-picture-modus voor het kijken van video’s, betere ondersteuning voor wachtwoordmanagers en snellere opstarttijden.

De Nokia 8 is de eerste smartphone van de Finse fabrikant die de update ontvangt. Het bedrijf heeft de software de afgelopen weken grondig getest. Gebruikers konden begin deze maand een voorlopige versie uitproberen in een publieke bètatest. Anders dan de meeste fabrikanten heeft Nokia toegezegd al zijn smartphones van een update te voorzien. Wanneer bezitters van de Nokia 3, 5 en 6 aan de beurt zijn, is echter nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 8 Android
Nokia 8 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu