Nokia 8 Pro Camera-app beschikbaar: meer flexibiliteit voor camerafanaten

Thomas Haenen
1 juni 2018, 9:08
2 min leestijd
Nokia 8 Pro Camera-app beschikbaar: meer flexibiliteit voor camerafanaten

Nokia 8-bezitters kunnen binnenkort aan de slag met een verbeterde camera-app. De nieuwste update voorziet de smartphone van een Pro Camera-app.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 8 Pro Camera-app beschikbaar

De Nokia 8-update met Pro Camera-app wordt de komende dagen geleidelijk wereldwijd uitgerold. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de nieuwe software beschikbaar is. Eventueel kun je ook zelf op de beschikbaarheid controleren, door bij de instellingen naar ‘Over toestel’ te gaan en ‘Software-update’ te kiezen.

Nokia 8 Pro Camera-app

Let wel: de update is zo’n 600MB groot. Het is dus aan te raden deze enkel via een wifi-verbinding te downloaden, om te voorkomen dat je wel erg snel door je maandelijkse databundel heen bent.

Zo werkt de Nokia Pro Camera-app

Met de Pro Camera-app kunnen gebruikers handmatig veel instellingen van de camera aanpassen. Zo kun je zelf de iso-waarden kiezen, of de sluitersnelheid en witbalans aanpassen. De interface heeft grote gelijkenissen met de camera-app van Nokia’s Lumia-toestellen met Windows Phone. De aanpasbare instellingen worden met cirkels in beeld getoond, en je kunt ze verslepen om ze te wijzigen. Zo kun je in één oogopslag zien wat er allemaal aangepast is.

Gebruikers die wat minder zeker zijn van hun camerakennis, kunnen foto’s blijven maken op de ‘oude’ manier. De automatische modus past nog steeds automatisch de instellingen aan om een zo goed mogelijke foto te schieten. De Nokia 8 heeft een dubbele 13 megapixel-camera achterop, met een Carl Zeiss-lens. Voorop zit een selfiecamera van 13 megapixel.

De Pro Camera-app werd eind vorig jaar geïntroduceerd op de Nokia 7, een toestel dat niet in Nederland verscheen. De Nokia 7 Plus, die hier wel sinds kort te koop is, heeft een dubbele lens achterop, maar moet het met de gewone camera-app doen. Het is onbekend welke andere Nokia-toestellen de verbeteringen op termijn kunnen verwachten.

Het laatste nieuws over Nokia

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 8 Android
Nokia 8 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu