Gerucht: Nokia 8 Pro met Snapdragon 845-chip in de maak

Wouter Nijsen
19 februari 2018, 11:19
2 min leestijd
Gerucht: Nokia 8 Pro met Snapdragon 845-chip in de maak

Het Finse HMD Global werkt volgens een nieuw gerucht aan de Nokia 8 Pro, een verbeterde versie van het vlaggenschip dat vorig jaar verscheen. Het toestel zou over een Snapdragon 845-chip beschikken, de chip die we in de meeste vlaggenschepen van 2018 zullen zien.

Lees verder na de advertentie.

‘Nokia 8 Pro op komst’

Dat schrijft Nokiapoweruser, een doorgaans betrouwbare website als het om geruchten van Nokia-toestellen gaat. De Pro is de directe opvolger van de Nokia 8, die in augustus 2017 het levenslicht zag. Een release in augustus of september ligt daarom voor de hand, al kan het zijn dat HMD Global daarvoor al met een nieuwe high-end smartphone komt. Er gaan namelijk al langer geruchten over de Nokia 9.

nokia-smartphones

Veel is er nog niet bekend over de 8 Pro. Volgens de bron krijgt het toestel een randloos design met glas aan de voor- en achterkant. De meest onderscheidende feature is de camera, die vijf sensoren zou hebben, en mogelijk ‘roteert’. Hoe dit in de praktijk werkt, is nog onduidelijk. Onder de vernieuwde camera zit de vingerafdrukscanner, net als bij de 2018-versie van de Nokia 6.

Nokia als voorbeeld voor andere fabrikanten

Nokia maakte vorig jaar een comeback op de smartphonemarkt en heeft tot nu toe succes. Het bedrijf verkocht in het vierde kwartaal van 2017 meer toestellen dan HTC, Sony, Google, OnePlus of Lenovo, en dat is een knappe prestatie. Het assortiment van de Finnen bestaat uit degelijke toestellen met stock-Android, snelle updates, een stevig design en goede accuduur.

Opinie: Wat fabrikanten kunnen leren van HMD en Nokia

Tijdens het Mobile World Congress onthult HMD Global waarschijnlijk een aantal nieuwe telefoons. Volgens de laatste geruchten zijn dat de Nokia 1, Nokia 4, Nokia 7 Plus en Nokia 9. Hoewel het nog onduidelijk is welke smartphones ook in de Benelux verschijnen, bracht HMD tot nu toe de meeste ook hier uit. Naast de Nokia 8 zijn dat de Nokia 2, 3, 5, en 6.

Uiteraard is Android Planet tijdens het MWC aanwezig om live verslag te doen. Volg ons via de website, Twitter, de Android Planet-app of download de Android Planet-app!

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu