De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nokia brengt nog twee topmodellen uit in 2018: 8 Pro en 9’

Thomas Haenen
5 maart 2018, 11:55
2 min leestijd
‘Nokia brengt nog twee topmodellen uit in 2018: 8 Pro en 9’

Dit voorjaar verschijnt de Nokia 8 Sirocco, een luxueus vlaggenschip van de Finse fabrikant. De plannen houden daar echter niet op: fabrikant HMD Global heeft volgens bronnen nog twee toptoestellen gepland voor de rest van het jaar.

Lees verder na de advertentie.

‘Nokia 8 Pro release eind dit jaar’

Voor het einde van het jaar brengt de Finse fabrikant nog zowel de Nokia 8 Pro als de Nokia 9 uit, zo claimt het doorgaans betrouwbare NokiaPowerUser. Dat betekent dat Nokia in 2018 liefst drie high-end smartphones uitbrengt. Onlangs onthulde het bedrijf nog de Nokia 8 Sirocco, een vlaggenschip met een gebogen scherm en krachtige hardware.

Nokia 8 Pro release

Bij de Nokia 8 Pro ligt de focus volgens de bron op krachtigere hardware en een verbeterde camera. Zo wordt het waarschijnlijk de eerste Nokia-smartphone met een Snapdragon 845-chip. Die Qualcomm-chip zit de komende maanden ook in vlaggenschepen als de Sony Xperia XZ2 en OnePlus 6. Achterop zit waarschijnlijk een ‘Penta Lens’ met optische zoom, waardoor je kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

Nokia 9: groter scherm met vingerafdrukscanner

Over de Nokia 9 is nog maar weinig bekend. De bron spreekt over een nog betere camera, maar wat voor plannen het bedrijf precies heeft op dat gebied, is onduidelijk. Het toestel heeft waarschijnlijk een 5,7 inch-scherm en wordt mogelijk één van de eerste smartphones met een vingerafdrukscanner in het scherm.

De Nokia 8 Pro wordt volgens de bron in augustus onthuld, terwijl de Nokia 9 waarschijnlijk in september het levenslicht ziet. Die data staan overigens nog niet helemaal vast: volgens de bron kan de onthulling ook later in het jaar plaats vinden.

Het is een opmerkelijke koerswijziging voor de Finse fabrikant. Toen het bedrijf vorig jaar zijn comeback maakte op de mobiele markt, was dat vooral met budgetsmartphones als de Nokia 3 en Nokia 5. Sindsdien heeft het bedrijf echter al verschillende duurdere toestellen uitgebracht van zo’n 400 tot 500 euro. Met de Sirocco en de twee nu gelekte toptoestellen zoekt het bedrijf zelfs het allerhoogste prijssegment op.

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu