De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Nokia 9.1 PureView maakt betere foto’s bij weinig licht, krijgt 5G

Michel van 't Klaphek
30 juli 2019, 9:11
2 min leestijd
Gerucht: Nokia 9.1 PureView maakt betere foto’s bij weinig licht, krijgt 5G

De opvolger van de Nokia 9 PureView krijgt een flink verbeterde camera, die vooral in het donker betere foto’s maakt. Het toestel komt medio september uit en draait op Android Q.

Lees verder na de advertentie.

‘Meer details over Nokia 9.1 PureView-camera bekend’

De eerder dit jaar uitgekomen Nokia 9 PureView heeft maar liefst vijf camera’s op de achterkant, maar wist toch niet te overtuigen. Nokia kreeg een hoop kritiek op de fotokwaliteit, die volgens velen onder de maat was. Het bedrijf luistert naar deze kritiek en pakt dan ook flink uit met de camera van de Nokia 9.1 PureView, de opvolger.

Nokia 9 PureView officieel uit

Dat schrijft NokiaPowerUser op basis van een anonieme bron die betrokken is bij de ontwikkeling van het nieuwe vlaggenschip. Hierin wordt niet duidelijk hoeveel cameralenzen het nieuwe toestel krijgt, maar wel dat de fotokwaliteit bij weinig licht prioriteit heeft.

Nokia zou hiervoor gebruikmaken van een nieuwe lichttechniek. Deze technologie krijgt hulp van een algoritme, zodat foto’s achteraf snel worden bijgewerkt voor het beste resultaat. Ook de camerasnelheid wordt volgens de bron flink verhoogd. Op die manier kun je sneller een opname starten.

→ Check ook ook onze Nokia 9 PureView-preview (met video) om te kijken hoe wij de camera’s beoordeelden

Verwachte Nokia 9.1 PureView release

De Nokia 9.1 PureView zou in het begin van het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen. Mogelijk ligt het paradepaardje dus medio september/oktober al in de winkels. De bron voegt eraan toe dat de 9.1 PureView over 5G beschikt, al hebben we hier in Nederland voorlopig weinig aan.

Qua design zou het toestel gaan lijken op de Nokia X71, die eerder dit jaar in China werd aangekondigd. Dit toestel heeft een voorkantvullend scherm met een klein gaatje voor de selfiecamera linksboven. De bron voegt hieraan toe dat de Nokia 9.1 PureView wordt aangestuurd door een Snapdragon 855. Deze rappe chipset vind je bijvoorbeeld ook in de OnePlus 7 Pro.

Een prijskaartje blijft in het midden, net als overige specificaties zoals schermgrootte, hoeveelheid opslag en details over de camera’s. Wel zegt de bron zeker te weten dat de Nokia 9.1 PureView bij uitkomst op Android 10.0 (Q) draait, de grote software-update die later dit jaar uitkomt.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu