Gerucht: Nokia brengt nieuw vlaggenschip met 48 megapixel-selfiecamera in juni uit

Michel van 't Klaphek
28 januari 2020, 9:09
1 min leestijd
Gerucht: Nokia brengt nieuw vlaggenschip met 48 megapixel-selfiecamera in juni uit

HMD Global brengt geen opvolger uit voor de Nokia 9 PureView, aldus Nokiamob. In plaats daarvan zou het bedrijf de Nokia 9.2 introduceren met een releasedatum in juni.

Lees verder na de advertentie.

‘Nokia 9.2 releasedatum bekend’

De website kreeg een tip binnen van een anonieme, maar volgens hen betrouwbare bron. Deze tipgever zegt dat HMD Global geen brood ziet in het voortzetten van de PureView-reeks. In plaats daarvan maakt de smartphonefabrikant liever schoon schip en komt daarom met een nieuw toestel op de proppen.

Nokia 9 PureView voor-achterkant

De Nokia 9.2 wordt volgens Nokiamob tijdens Mobile World Congress aangekondigd. Deze telefoonbeurs gaat op 24 februari van start. Vanaf juni zou de Nokia 9.2 daadwerkelijk in de winkels liggen. Een specifieke releasedatum of prijskaartje worden niet bekendgemaakt. Wel is de bron op de hoogte van enkele specificaties.

Zo zou de Nokia 9.2 worden aangestuurd door de Snapdragon 865. Deze krachtige processor van Qualcomm gaat waarschijnlijk gebruikt worden in meerdere Android-vlaggenschepen die dit jaar verschijnen. Verder schrijft de website dat het nieuwe kroonjuweel zo goed als geen schermranden krijgt. Vermoedelijk krijgt het toestel wel een inkeping voor de selfiecamera.

Lees ook: Gerucht: Andere processor leidt tot vertraging Nokia 9 PureView-opvolger

Hoge resolutie voor selfiecamera

HMD willen uitpakken wat de camera’s betreft. De bron zegt namelijk dat de Nokia 9.2 een 32/48 megapixel-selfiecamera krijgt. Jammer genoeg weten we nog niets over de sensoren op de achterkant. Wel schrijft Nokiamob dat draadloos opladen aanwezig is. Daarentegen zou de koptelefoonaansluiting wel achterwege blijven.

De in februari 2019 onthulde Nokia 9 PureView is met zijn vijfvoudige camera een opvallend toestel. Jammer genoeg wist deze fotokwaliteit niet echt te overtuigen. HMD kreeg een hoop kritiek over zich heen. Het is daarom niet onlogisch dat het bedrijf de PureView-merknaam zou laten varen. De merknaam roept immers niet bij iedereen positieve gedachtes op.

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 9 PureView
Nokia 9 PureView

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu