Gerucht: Nokia 9.3 PureView krijgt selfiecamera onder 120Hz-scherm

Michel van 't Klaphek
20 april 2020, 9:11
2 min leestijd
Gerucht: Nokia 9.3 PureView krijgt selfiecamera onder 120Hz-scherm

De Nokia 9.3 PureView krijgt een scherm met hoge 120Hz-ververssnelheid. Opvallend genoeg zit de selfiecamera onder het display verwerkt.

Lees verder na de advertentie.

‘Nokia 9.3 PureView krijgt camera onder scherm’

Dat meldt een anonieme bron aan NokiaPowerUser. De website schrijft dat de opvolger van de Nokia 9 PureView momenteel wordt ontwikkeld. Het is overigens nog niet helemaal zeker of de selfiecamera daadwerkelijk onder het scherm wordt geplaatst. Het bedrijf schijnt alle opties momenteel af te wegen.

OnePlus 7 Pro videoreview

Nokia zou momenteel namelijk ook testen met een ‘pop-up camera’. Deze komt uit de behuizing omhoog op het moment dat je een selfie wil maken. De OnePlus 7 Pro heeft bijvoorbeeld zo’n uitschuifbare selfiecamera. Deze technologie heeft zich inmiddels al bewezen, in tegenstelling tot een in het scherm verwerkte selfiecamera.

Verder claimt NokiaPowerUser dat de Nokia 9.3 PureView een 120Hz-scherm krijgt. Deze hoge ververssnelheid levert soepele animaties op, bijvoorbeeld tijdens het scrollen. De Samsung Galaxy S20 heeft ook een 120Hz-scherm. Jammer genoeg verbruikt zo’n display wel meer stroom dan bijvoorbeeld een 90Hz-scherm. Gelukkig plaatst Nokia volgens de bron een 4500 mAh-accu in het toestel.

Dit weten we al over de Nokia 9.3 PureView

Beetje bij beetje komt er steeds meer informatie naar buiten over Nokia’s aankomende kroonjuweel. De Nokia 9.3 PureView schijnt een vijfvoudige cameramodule op de achterkant te krijgen. Volgens geruchten heeft minstens een camera een 108 megapixel-resolutie. Verder zouden een groothoeklens, telelens voor optische zoom en macrocamera aanwezig zijn.

Ook liet Juho Sarvikas, topman bij het bedrijf dat de telefoons ontwikkelt, zich eerder al uit over het nieuwe vlaggenschip. In een tweet schreef hij namelijk dat het nieuwe topmodel in Polar Light verschijnt, een nieuwe kleuroptie. Ook meldde hij er een lichtere uitvoering zou verschijnen.

Blijf op de hoogte van de Nokia 9.3 PureView door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app voor je smartphone!

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu