De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Nokia’s volgende smartphone heeft vijf camera’s achterop’

Thomas Haenen
7 september 2018, 11:01
1 min leestijd
‘Nokia’s volgende smartphone heeft vijf camera’s achterop’

Een dubbele of zelfs driedubbele camera achterop een smartphone is inmiddels niks nieuws meer. Nokia’s volgende vlaggenschip heeft mogelijk liefst vijf lenzen achterop.

Vijf Nokia 9 camera’s te zien op foto

Het gaat om de camera van de Nokia 9, een nieuw vlaggenschip dat waarschijnlijk dit najaar verschijnt. Deze camera wordt ontwikkeld in samenwerking met Carl Zeiss, een Duitse lenzenmaker waar Nokia al jaren mee samenwerkt. Een uitgelekte foto toont de unieke opstelling: een cameralens in het midden met vier camera’s, een led-flitser en een andere sensor er omheen.

Nokia 9 camera's

Volgens bronnen worden de extra lenzen ingezet om het toestel een ‘miniatuur zoomcamera’ te geven. Elke lens biedt iets meer zoom. Zo heeft de Nokia 9 straks optische zoom, zonder de dikke camera’s die je daarbij doorgaans verwacht. Precieze specificaties van de camera zijn echter nog onbekend; zo weten we niet hoeveel megapixels het toestel heeft.

Vingerafdrukscanner in het scherm

Daarnaast is een feature opvallend vanwege zijn afwezigheid: de vingerafdrukscanner. Doorgaans zit die achterop Nokia’s toestellen, maar op deze foto is ‘ie niet te zien. Het gerucht gaat dat Nokia de scanner in het scherm verwerkt. Dat lijkt een trend voor dit najaar te worden: ook de OnePlus 6T en Huawei Mate 20 Pro hebben waarschijnlijk de scanner in het scherm gestopt.

De Nokia 9 wordt het tweede vlaggenschip dat de Finse fabrikant dit jaar uitbrengt, na de release van de Nokia 8 Sirocco eerder dit jaar. Naar verwachting heeft de Nokia 9 een groot, voorkantvullend scherm van 6 inch of meer, een Snapdragon 845-chip en loopt het toestel direct op Android Pie. Wanneer de Nokia 9 officieel onthuld wordt is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: ITHome
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's