‘Afbeeldingen tonen Nokia 9 met voorkantvullend scherm’

Wouter Nijsen
27 november 2017, 12:33
2 min leestijd
‘Afbeeldingen tonen Nokia 9 met voorkantvullend scherm’

Al een tijdje gaan er geruchten over de Nokia 9, het nieuwste vlaggenschip van het Finse HMD Global. Op nieuwe afbeeldingen is het toestel duidelijk te zien, al zou het nog gaan om een dummy van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Nokia 9 dummy

De dummy, die werd gevonden door Nokiapoweruser, laat zien dat de Nokia 9 een scherm heeft met hele dunne randen. Het display loopt tot in de zijkanten door, aan de onder- en ovenkant is nog wel een zwarte balk aanwezig. Daar zit bijvoorbeeld de frontcamera in verwerkt. Verder zien we dat de smartphone – net als de Nokia 8 – is voorzien van een dubbele camera. De cameralenzen steken wel wat meer uit dan bij het huidige vlaggenschip van de Finnen.

Het design van de Nokia 9 doet vooral denken aan de Nokia-toestellen die al zijn verschenen. De achterkant is waarschijnlijk van metaal gemaakt (waardoor draadloos opladen ontbreekt) en de afgeronde randen zorgen dat het toestel lekker in de hand ligt. Opvallend is dat de vingerafdrukscanner aan de achterkant zit, terwijl aan de voorkant onder het scherm er wel genoeg ruimte lijkt te zijn.

Meer over de Nokia 9

Volgens geruchten heeft de Nokia 9 de nieuwste Snapdragon-chip van Qualcomm, 6 of 8GB aan werkgeheugen, 128GB aan opslagruimte en een IP68-certificatie. Dat laatste houdt in dat de telefoon stof- en waterdicht is, in tegenstelling tot de bestaande Nokia-toestellen, die slechts spatwaterdicht zijn.

Hoewel HMD Global zich nog niet heeft uitgelaten over de 9, zou het toestel volgens bronnen nog voor het einde van het jaar verschijnen. Er wordt gesproken over een adviesprijs van 749 euro; fors meer dan de adviesprijs van de Nokia 8 (599 euro).

Tot die tijd moeten we het doen met de Nokia 3, 5, 6 en 8. De Finnen zijn momenteel bezig met de uitrol van Android 8.0 en maakt onlangs de Oreo-update voor de Nokia 8 beschikbaar. De 5 en 6 zijn nu aan de beurt en krijgen binnenkort een update.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu