De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: ‘Dit is de Nokia 9, eerste smartphone met 5 camera’s achterop’ – update

Thomas Haenen
2 januari 2019, 10:19
2 min leestijd
Video: ‘Dit is de Nokia 9, eerste smartphone met 5 camera’s achterop’ – update

Nokia heeft grootse plannen voor 2019. Een uitgelekte foto toont de Nokia 9, een opvallend vlaggenschip voorzien van liefst vijf camera’s achterop.

Lees verder na de advertentie.

Uitgelekte Nokia 9-foto toont veel camera’s

[Update 2 januari, 10:19] Inmiddels is er ook een promovideo van de smartphone uitgelekt. Het lijkt om officieel marketingmateriaal van de fabrikant te gaan. In de video wordt het toestel aan alle kanten getoond. Ook wordt gesuggereerd dat de vijf lenzen meer licht opvangen en daarmee betere foto’s schieten.

Veel details geeft de video verder niet. Zo is onbekend wanneer de Nokia 9 precies verschijnt en wat de adviesprijs wordt. Het toestel krijgt 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte, maar verdere specificaties ontbreken nog. Hoeveel megapixels de verschillende camera’s hebben, is onbekend.

Oorspronkelijke bericht: Hoewel Nokia een bekende naam is als het aankomt op goede, goedkope smartphones, hoopt het bedrijf in 2019 ook door te breken met duurdere toestellen. Dat suggereert een foto van de Nokia 9 die is gedeeld door de betrouwbare telecominsider Evan Blass. Het onaangekondigde toestel heeft ongekend veel camera’s.

Nokia 9-foto

De Nokia 9 heeft liefst vijf camera’s achterop, zo blijkt uit de foto. Daarnaast is er plek gemaakt voor een dubbele led-flitser. Om wat voor camera’s het precies gaat, is nog onduidelijk. Gespeculeerd wordt dat ze onder andere worden ingezet voor een zoomfunctie: iedere camera biedt zijn eigen optische zoomniveau.

Ook is te zien dat de Nokia 9 een vingerafdrukscanner in het scherm heeft zitten. De Nokia 9 is, na de OnePlus 6T en Huawei Mate 20 Pro, de derde smartphone van een grote fabrikant met deze technologie. Het scherm heeft geen notch, maar relatief smalle zwarte balken aan de boven- en onderkant.

Snelle updates verzekerd

Achterop prijkt ook een Android One-logo. Dat betekent dat de Nokia 9, net als andere smartphones van de Finse fabrikant, loopt op een vrijwel onaangepaste versie van Android. Ook kunnen gebruikers waarschijnlijk rekenen op maandelijkse (beveiligings)updates tot drie jaar na de release.

Geruchten over de Nokia 9 zoemen al ruim een jaar rond, maar het lijkt erop dat de smartphone binnenkort eindelijk onthuld wordt. Bronnen verwachten dat het toestel eind januari of in februari aan de pers gepresenteerd wordt.

Het zou Nokia’s eerste high-end smartphone zijn sinds de introductie van de Nokia 8 Sirocco, ongeveer een jaar geleden. De fabrikant focust zich de laatste maanden vooral op goedkopere toestellen, zoals de Nokia 5.1 en Nokia 8.1. De adviesprijs van de Nokia 9 is nog onbekend, maar ligt gezien de verwachte specificaties waarschijnlijk boven de 750 euro.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron afbeelding: Evan Blass (Twitter)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu