‘Dit gaan de nieuwste Nokia-smartphones kosten’

Michel van 't Klaphek
22 februari 2019, 20:21
2 min leestijd
‘Dit gaan de nieuwste Nokia-smartphones kosten’

Nokia gaat dit jaar vier smartphones uitbrengen. De Nokia 9 PureView, het vlaggenschip van dit jaar, is behoorlijk schappelijk geprijsd. Helemaal als je het vergelijkt met de Xperia 1, Sony’s topper van 2019.

Lees verder na de advertentie.

‘Nokia 9 PureView prijs bekend’

Dat zegt Ishan Agarwal, een doorgaans betrouwbare bron, aan de vooravond van het Mobile World Congress (MWC). Volgens de techjournalist gaat Nokia maar liefst 4 smartphones aankondigen op het evenement in Barcelona.

Nokia 9 Pureview Prijs 2

Te beginnen met de Nokia 9 PureView. Het vlaggenschip van dit jaar gaat volgens de leaker 599 euro kosten. Indien het gerucht waar is zou dit een ontzettend schappelijke prijs zijn voor een toptoestel. Ter vergelijking: naar verluidt gaat de Xperia 1, het Sony-vlaggenschip, zo’n 949 euro kosten.

Het grote verschil is hierbij dat het Nokia-vlaggenschip volgens geruchten wordt uitgerust met een Snapdragon 845-chip, tegenover de 855-processor van de Xperia 1. Het Finse toestel is hierdoor (op papier) iets minder krachtig. Volgens Agarwal komt er later dit jaar ook een Nokia 9 PureView met Snapdragon 855 uit, die qua prijs dichter in de buurt komt van zijn Sony-concurrent.

3 nieuwe budgettelefoons

Verder brengt Nokia ook nog een reeks budgetsmartphones uit. De Nokia 1 Plus gaat volgens Agarwal 99 euro kosten. Dit is 10 euro meer dan de Nokia 1, zijn voorganger, bij lancering kostte. Het is nog niet bekend op welke vlakken het toestel verbeterd wordt.

Daarnaast krijgen we ook een opvolger van de Nokia 3 te zien. Dit toestel luistert naar de naam Nokia 3.2 en wordt verkrijgbaar vanaf 149 euro. Tot slot kondigt Nokia volgende week ook de Nokia 4.2 aan, die naar verluidt voor 199 euro over de toonbank gaat. Al met al gaat Nokia volgens Agarwal dus vier telefoons aankondigen.

Het is nog niet bekend wanneer de smartphones precies uitkomen. Het MWC vindt plaats van 25 tot en met 28 februari. Vrijwel alle smartphonefabrikanten zijn hier aanwezig om aankondigingen te doen. Uiteraard is Android Planet erbij om verslag te doen. Download onze gratis app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 9 PureView
Nokia 9 PureView

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu