‘Dit is de Nokia 9 – zonder koptelefoonaansluiting’

Het volgende vlaggenschip van Nokia moet het zonder koptelefoonaansluiting doen. Dat blijkt uit het eerste uitgelekte beeldmateriaal van de Nokia 9.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nokia 9 render uitgelekt

Hoewel de Nokia 8 pas net in de winkels ligt, zou de Finse fabrikant al aan een opvolger werken. Dat blijkt uit beeldmateriaal van de Nokia 9 dat vannacht werd gedeeld door de doorgaans betrouwbare telecominsider OnLeaks. Een render biedt een eerste blik op hoe het toestel eruit gaat zien.

Daarop is de Nokia 9 met een voorkantvullend scherm te zien, dat doorloopt in de randen. De dubbele camera achterop steekt een klein beetje uit. Vlak daaronder is ook de vingerafdrukscanner te vinden. In de kleine rand boven het scherm zit daarnaast een selfiecamera. De afmetingen zouden 141 bij 63 bij 7,5 millimeter zijn, ietsje kleiner dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8. De overige Nokia 9 hardware is nog onbekend.

De video toont echter geen koptelefoonaansluiting. Volgens de bron is Nokia van plan die te schrappen. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van Apple en Google, die hun smartphones ook niet meer van een koptelefoonaansluiting voorzien. De meeste andere Android-fabrikanten stoppen er nog wel eentje in hun smartphone. Wil je muziek luisteren, dan moet je vertrouwen op draadloze oordopjes of de usb-c-aansluiting.

Hogere adviesprijs

Tot nu toe heeft Nokia vooral ingezet op goedkopere smartphones. De Nokia 3, 5 en 6 zijn betaalbare instapmodellen van minder dan 300 euro. Zelfs de Nokia 8, uitgerust met dubbele camera en een Snapdragon 835-chip, is zo’n 100 euro goedkoper dan vergelijkbare smartphones met dezelfde hardware. Of het de fabrikant lukt om ook de Nokia 9 zo voordelig te maken, is nog maar de vraag. De beelden laten een premium smartphone zien, waardoor een hoger prijspunt niet zo gek zou zijn.

Wanneer de Nokia 9 officieel aangekondigd wordt is nog onduidelijk, maar bronnen spreken over een release in het voorjaar van 2018. Tegelijkertijd zou het bedrijf ook de goedkopere Nokia 2 willen lanceren.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.