Deze Nokia-smartphones krijgen een Android 10 Go-update

Wouter Nijsen
30 september 2019, 10:59
2 min leestijd
Deze Nokia-smartphones krijgen een Android 10 Go-update

Google kondigde onlangs Android 10 Go aan voor betaalbare smartphones en Nokia is er als de kippen bij om bekend te maken welke toestellen het gaat bijwerken. Het bedrijf is van plan drie goedkope telefoons van de nieuwste update te voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Nokia Android 10 Go-updates

Nokia staat bekend om zijn goede updatebeleid en ook voor de allergoedkoopste smartphones brengt het bedrijf snel updates uit. Juho Sarvikas, topman bij HMD Global, laat via Twitter weten dat de smartphones van het bedrijf die nu op Android Go draaien, sowieso worden bijgewerkt naar het nieuwe Android 10 Go. Het gaat om de Nokia 1, Nokia 2.1 en Nokia 1 Plus.

  • Nokia 1 Plus (Q1 2020)
  • Nokia 2.1 (Q2 2020)
  • Nokia 1 (Q2 2020)

De Nokia 1 Plus, die sinds mei dit jaar verkrijgbaar is, krijgt als eerste een update naar Android 10 Go. Dit gebeurt in het eerste kwartaal van volgend jaar, dus ergens in de maanden januari, februari of maart.

De oudere Nokia 2.1 en Nokia 1 worden vervolgens in het tweede kwartaal van 2020 bijgewerkt. Nokia maakt geen exacte releasedata bekend, maar belooft dus wel dat de drie telefoons sowieso straks op de nieuwste Android-versie draaien.

nokia android 10 go

De Nokia 1 Plus, Nokia 2.1 en Nokia 1 zijn de goedkoopste Android-smartphones die fabrikant HMD Global tot nu toe heeft uitgebracht. De toestellen draaien op een kale versie van Android, maar hebben wel matige hardware.

De 1 Plus beschikt bijvoorbeeld over een MediaTek MT6739WW-chip, 1GB werkgeheugen en slechts 8GB aan opslagruimte. Ook heeft het toestel een 5,45 inch-scherm met een lage resolutie van 960 bij 480 pixels, en een kleine 2500 mAh-accu.

Meer over Android 10 Go

Android 10 Go is een speciale versie van het mobiele besturingssysteem voor goedkope smartphones met minder krachtige hardware. Google heeft de Go-versie verbeterd ten opzichte van Android 9.0 (Go Edition) en de software sneller en veiliger gemaakt. De Go-editie van Android 10 gebruikt Adiantum, een beveiligingstechniek die Google eerder dit jaar aankondigde. De encryptiemethode zorgt ervoor dat gegevens en data (zoals bezochte websites) worden beschermd.

Verder worden apps als Gallery Go en YouTube Go met de update bijgewerkt, zodat ze nog minder opslag in beslag nemen. Verder gaat Google app-ontwikkelaars aanmoedigen om Go-versies van hun applicaties te maken, zodat ze geschikter zijn voor Android 10 Go.

Nokia gaat natuurlijk ook duurdere smartphones van een Android 10-update voorzien. Het bedrijf liet eerder weten welke toestellen een update krijgen en brengt Android 10 eerst uit voor de Nokia 9 PureView, 8.1 en 7.1. Daarna volgen andere modellen, zoals de Nokia 6.1, 7 Plus en 3.2.

→ Weten of jouw smartphone wordt bijgewerkt? Check het grote Android 10-update overzicht!

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 1 Android
Nokia 1 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu