Nokia bevestigt Android 13 alvast voor deze 5 toestellen

Colin Baak
1 december 2022, 9:14
2 min leestijd
Nokia bevestigt Android 13 alvast voor deze 5 toestellen

Van nagenoeg elke fabrikant is het updatebeleid bekend. Zo kun je zelf makkelijk uitvogelen welk toestel een software-update krijgt. Toch is extra bevestiging altijd fijn. Dat hebben we nu voor vijf smartphones van Nokia en de Android 13-update.

Lees verder na de advertentie.

Nokia: Android 13 update-overzicht

Nokia biedt op papier een redelijk updatebeleid voor zijn duurdere toestellen, alleen de uitrol en de snelheid laat wel wat te wensen over. De fabrikant heeft nu bevestigd welke vijf smartphones sowieso de Android 13-update krijgen. Die informatie is te zien op een website van Google en het gaat om onderstaande telefoons:

Nokia Android 13 - Android Enterprise Solutions

Dit betekent dus niet dat alleen deze toestellen aan de slag kunnen met Android 13. Recente smartphones zoals de Nokia X30 5G of Nokia G60 krijgen de update ook voorgeschoteld, maar wanneer is onbekend. Ze zijn ook op de Android Enterprise-lijst te vinden, maar nog niet in combinatie met de Android 13-update. In die lijst staan modellen en Android-versies die al bevestigd zijn richting Google.

Meer over updatebeleid

Benieuwd of het toestel in jouw broekzak de nieuwe update krijgt, bekijk dan ons Android 13 update-overzicht. Neem ook een kijkje in het updatebeleid-overzicht, daarin hebben we alle fabrikanten onder elkaar gezet en hun beleid onder de loep genomen.

Elke vrijdagmiddag publiceren we een overzicht van de updates die die week zijn uitgerold. Daarbij gaat het niet alleen om nieuwe versies van Android, maar ook om zogenaamde beveiligingspatches. Die rollen op regelmatige basis uit en dichten lekken tegen kwaadwillenden, dus zijn vaak belangrijker dan je denkt.

Heeft jouw smartphone, tablet of smartwatch afgelopen week een update gekregen laat het ons dan even weten! Dat kan door een mailtje te sturen naar redactie@bigspark.com of ons even te benaderen via Twitter, Facebook of Instagram!

Meer Nokia-nieuws op Android Planet:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu