Nokia geeft alle smartphones update naar Android 8.0 (Oreo)

Thomas Haenen
4 september 2017, 12:53
2 min leestijd
Nokia geeft alle smartphones update naar Android 8.0 (Oreo)

Bezitters van een Nokia-smartphones kunnen allemaal rekenen op een Android 8.0-update voor hun toestel. Wanneer de nieuwe software verschijnt, is nog onduidelijk.

Lees verder na de advertentie.

Nokia Android 8.0-update gegarandeerd

Waar de meeste fabrikanten alleen hun duurdere smartphones voorzien van updates, kom je bij Nokia ook met een goedkoper toestel goed weg. Dat blijkt uit een uitspraak van Juho Sarvikas op Twitter. Volgens Sarvikas, de Chief Product Officer van moederbedrijf HMD Global, worden alle Nokia-smartphones bijgewerkt naar Android 8.0.

Hoewel de topman de namen niet noemt, betekent dat updates voor de Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 8. Vooral de Nokia 3 is een opvallende aanwezige in dat lijstje. Het goedkoopste toestel van het bedrijf loopt nu toe altijd een klein beetje achter qua updates. Terwijl Nokia’s andere smartphones al op Android 7.1 zitten, draait de 3 nog Android 7.0.

Nokia 3 Android 8.0-update

Wanneer de updates precies verschijnen is nog onbekend. Nokia-smartphones lopen op een nauwelijks aangepaste versie van Android. Eerder dit jaar lieten woordvoerders van het bedrijf nog weten dat het daardoor relatief makkelijk is om snel software uit te rollen. Na de definitieve release van Android Oreo eind augustus werd het echter stil. Het bedrijf heeft nog altijd geen planning vrijgegeven voor de uitrol van nieuwe software.

Nieuw in Android 8.0

Android 8.0 (Oreo) introduceert onder andere een nieuwe look voor de notificaties. Ook kun je met notificatiekanalen nu kiezen welke berichten je wel of niet van een app ontvangt. Er is bovendien een picture-in-picture-modus toegevoegd voor veel apps, zodat je video kan kijken in een klein zwevend venster boven andere apps.

Het is vrij uniek dat Nokia al zijn smartphones naar Android Oreo bijwerkt. Veel fabrikanten kiezen slechts voor een kleine selectie van hun aanbod, omdat het een tijdrovend en kostbaar proces is. Via ons overzicht van Android 8.0-updates blijf je op de hoogte van smartphones die wel en niet bijgewerkt worden.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 3
Nokia 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu