De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Nokia-smartphones krijgen binnenkort een Android Pie-update

Thomas Haenen
5 oktober 2018, 9:37
2 min leestijd
Deze Nokia-smartphones krijgen binnenkort een Android Pie-update

Verschillende Nokia-toestellen ontvangen voor het einde van november al een update naar Android Pie. Daarmee loopt de Finse fabrikant flink voor op de concurrentie.

Planning Nokia Android Pie-updates aangekondigd

De Nokia 6 (2018) ontvangt nog deze maand een update naar Android Pie, zo laat de fabrikant weten. Ook de Nokia 8 en Nokia 8 Sirocco worden snel bijgewerkt: zij ontvangen de update voor het einde van november. Het bedrijf kondigde gisteren de Nokia 7.1 aan, een toestel dat later deze maand in de winkels ligt, maar bij zijn release nog op Android 8.1 (Oreo) loopt. Ook deze smartphone wordt echter voor het einde van de maand bijgewerkt met Android Pie.

Nokia Android Pie-updates

Wanneer andere Nokia-smartphones aan de beurt zijn, is onbekend. Dat ze een Android Pie-update krijgen staat echter vast. De Finse fabrikant heeft toegezegd al zijn toestellen te voorzien van de nieuwe versie. Zelfs goedkopere toestellen als de Nokia 1 en Nokia 3.1 krijgen daarmee toegang tot de nieuwe features. De Nokia 7 Plus kreeg de update onlangs al.

Met deze updateplanning loopt Nokia ver voor op de meeste concurrenten. Android Pie is op moment van schrijven op slechts een handjevol Android-smartphones te vinden. Veel grote fabrikanten, zoals Samsung, Sony en HTC rollen de nieuwe software naar verwachting pas eind dit jaar of begin volgend jaar uit.

Dit is er nieuw in Android Pie

Android Pie introduceert onder andere verbeterde, rijkere notificaties. Ook kun je de menubalk onderaan in beeld vervangen met een nieuwe gebarenbediening. Dan swipe je bijvoorbeeld omhoog om naar je homescreen te gaan, in plaats van op een homeknop te drukken.

Verder leunt Google op kunstmatige intelligentie, onder andere om de accuduur te verbeteren. AI wordt ook ingezet bij ‘adaptive brightness’, dat automatisch de helderheid slimmer aanpast aan jouw voorkeuren.

→ Lees de volledige Android 9.0 (Pie) review voor meer info

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 6 (2018)
Nokia 6 (2018)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu