Nokia ontkent Android-smartphones te gaan maken en uitbrengen

Wouter Nijsen
27 april 2015, 9:08
1 min leestijd
Nokia ontkent Android-smartphones te gaan maken en uitbrengen

Nokia heeft op haar website bekendgemaakt niet van plan te zijn  om terug te keren op de smartphonemarkt en geen Android-smartphones gaat maken.

Lees verder na de advertentie.

Geen Nokia Android-smartphones

Enkele dagen geleden kwamen er berichten naar buiten die suggereerden dat Nokia begin volgend jaar terug zou keren op de smartphonemarkt. Ditmaal niet met toestellen die op Windows Phone draaien, maar op Android. Dat blijkt echter niet waar te zijn, want Nokia meldt op haar eigen website dat het geen plannen heeft om smartphones te gaan produceren en verkopen. Ook de berichten waarin werd gesteld dat Nokia voor onderzoek en ontwikkelingen zou uitwijken naar China, worden door het bedrijf ontkracht.

nokia android

Een van de redenen waarom  Nokia geen Android-toestellen gaat uitbrengen, is de deal die het Finse bedrijf met Microsoft heeft. Nokia mag door deze overeenkomst tot het derde kwartaal van 2016 geen smartphones onder eigen naam uitbrengen. Wat het bedrijf daarna van plan is, is nog onduidelijk.

Meer over Nokia

Begin dit jaar werd wel de eerste Android-tablet van Nokia, de N1, uitgebracht. Dit apparaat draait uit de doos op Android 5.0 (Lollipop), heeft een bescheiden prijskaartje en is behoorlijk succesvol in China. Voor het uitbrengen van de N1 bracht Nokia haar naam, patenten en licenties onder bij Foxconn. Dit bedrijf produceerde de tablet vervolgens en bracht het apparaat op de markt.

Het laatste nieuws over Nokia

Bron: Nokia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's