De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Nokia gaat mogelijk Android-smartphones maken

Gijs Ettes
25 april 2015, 10:13
1 min leestijd
Nokia gaat mogelijk Android-smartphones maken

Het lijkt erop dat Nokia begin volgend jaar terugkeert op de smartphonemarkt met toestellen die niet op Windows Phone, maar op Android draaien. Mike Chang, de president van de Chinese tak van Nokia, heeft de plannen bevestigd.

Lees verder na de advertentie.

Nokia Android-smartphones in aantocht

Een jaar geleden werd de verkoop de  telefoontak en patenten van Nokia aan Microsoft afgerond, en meteen afgesproken dat het Finse bedrijf tot 31 december geen smartphones mocht maken. Vanaf begin volgend jaar mag dit dus wel weer, en als we de Chinese site SCDaily mogen geloven heeft Nokia China-president Wang inderdaad aangegeven  dat Nokia Android-smartphones gaat maken.

Voor onderzoek en ontwikkeling zal Nokia zijn activiteiten naar de provincie Sichuan, in het westen van China, verplaatsen. Mogelijk worden daar ook de nieuwe smartphones van het bedrijf gemaakt, al is dat niet bevestigd. Ook is onduidelijk wat we van de nieuwe Nokia Android-telefoons mogen verwachten.

Nokia N1 en Nokia Here

Op dit moment boekt Nokia al succes in China met de Nokia N1, een betaalbare 7,9 inch-tablet met Android 5.0 Lollipop en een bescheiden prijskaartje. De tablet komt mogelijk ook naar het westen. Ook de smartphones in de Nokia X-reeks draaien op Android, al is deze versie fors aangepast ten opzichte van de stockversie van het besturingssysteem.

Dan de navigatie-app Here. Ook daarmee boekt het Finse bedrijf succes, zeker nadat het besloot deze gratis aan te bieden in Google Play. Het voordeel van Here is dat je kaarten lokaal kunt opslaan, zodat je ook offline kunt navigeren.

Het laatste nieuws over Nokia

Bron: SCDaily
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu