De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nokia heeft meerdere Android-toestellen in de pijplijn zitten’

Wouter Nijsen
12 februari 2014, 19:21
1 min leestijd
‘Nokia heeft meerdere Android-toestellen in de pijplijn zitten’
Nokia Android

Het ligt in de lijn der verwachting dat de veelbesproken ‘Nokia X’ niet het enige Nokia-toestel zal zijn dat op besturingssysteem Android gaat draaien. Dat stelt Tech.qq.com. De Chinese techsite beroept zich op een betrouwbare bron bij Artesyn Technologies, het designbedrijf dat nauw samenwerkt met Nokia.

De Finse fabrikant komt volgens de bron medio mei met meerdere smartphones op de proppen die op Android draaien. Daar zitten zelfs een aantal high-end toestellen tussen, aldus de bron. Om een Android-toestel uit te brengen, heeft Nokia naar verluidt de interface van Googles mobiele besturingssysteem drastisch aangepast.

Lees verder na de advertentie.

Nokia zou al een tijd van plan om meerdere telefoons uit meerdere segmenten uit te rusten met Android. Dit ondanks het gegeven dat een definitieve overname door Microsoft op handen is. Met name door de belangen van Microsoft lijkt deze nieuwe koers erg onwaarschijnlijk.

‘Nokia Android in Barcelona werkelijkheid?’

Toch is de kans groot dat de Nokia X op het World Mobile Congress in Barcelona door Nokia onthuld wordt. Of de Finnen nog andere toestellen gaan laten zien, is niet te zeggen.    Intussen gaan er berichten rond  dat de Nokia X 1500 yuan gaat kosten, omgerekend zo`n 180 euro.

Het design van de Nokia X (hieronder driemaal afgebeeld) is in lijn met de huidige Lumia-lijn, die voornamelijk bestaat uit felgekleurde plastic smartphones die zeer robuust en vrij zwaar zijn.

Bdd1OWuCIAQN_Ue

Lees meer over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu