Nokia belooft maandelijkse updates voor nieuwe Android-toestellen

Rick van der Veer
15 maart 2017, 16:12
2 min leestijd
Nokia belooft maandelijkse updates voor nieuwe Android-toestellen

Nokia heeft nogmaals benadrukt dat zijn smartphones voorzien zullen worden van Android-updates. Nokia Android-updates zullen niet alleen uit nieuwe Android-versies bestaan, maar ook veiligheidsupdates.

Lees verder na de advertentie.

Nokia Android-updates

Nokia heeft op Twitter bevestigd dat al zijn net aangekondigde Android-smartphones voorzien zullen worden van updates. In de tweet bevestigt het Finse bedrijf dat er zowel updates voor Android zelf als beveiligingspatches voor de nieuwe Nokia’s worden uitgebracht. Hoe lang de toestellen updates krijgen heeft het bedrijf niet gezegd. Nokias nieuwe smartphones komen in het tweede kwartaal naar Nederland.

Tijdens de Nokia 6 aankondiging benadrukte het bedrijf al dat het uitbrengen van updates hoog in het vaandel staat. Door de Nokia 6, Nokia 5 en Nokia 3 uit te rusten met een Android-versie die net zo onaangeroerd is als die van de Google Pixel is het uitbrengen van software-updates geen groot obstakel. Bovendien zijn alle Nokia-smartphones uitgerust met Google-features als de Google Assistant, ook al is die laatste nu ook op andere smartphones beschikbaar.

Het Finse Nokia was lange tijd één van de grootste smartphonefabrikanten, maar is in de afgelopen paar jaar vrijwel volledig van de markt verdwenen. Na de verkoop van de smartphonedivisie aan Microsoft leek het er een tijdje op dat we geen Nokia-smartphones meer zouden zien. Nu maakt het Finse HMD onder de Nokia-merknaam smartphones. Dat bedrijf bestaat voor een deel uit oud-medewerkers van Nokia, waardoor de ‘spirit’ van dat bedrijf eigenlijk nog altijd in leven is.

Update-probleem op Android

Software-updates zijn nog altijd een probleem voor Android-smartphones. Zo kondigde Google Android 7.0 (Nougat) in augustus vorig jaar aan, maar lopen nog lang niet alle populaire smartphones op die versie. Eén van de populairste vlaggenschepen, de Galaxy S7, kreeg pas in de afgelopen weken de update naar Android 7.0 in Nederland. Sommige smartphones hebben nog altijd geen update gehad.

→ Lees ook: Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 7.0 update

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 6 Android
Nokia 6 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu