De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Gerucht: Nokia maakt Android-toestel met high-end specs

Jarno Stinissen
11 maart 2016, 16:11
1 min leestijd
Gerucht: Nokia maakt Android-toestel met high-end specs

Volgens geruchten komt Nokia terug op de smartphonemarkt met een high-end Android-toestel, genaamd de Nokia C9. Het Chinese Mobile Dad  zegt al over enkele specificaties te beschikken.  

Lees verder na de advertentie.

‘Nokia C9 specs gelekt’

Omdat het om een vroeg gerucht gaan, is het nog maar de vraag of de specificaties kloppen en de Nokia C9 er überhaupt komt. Wat we wel zeker weten, is dat Nokia terug wil keren op de smartphonemarkt. Nokia mag tijdelijk geen toestellen uitbrengen onder haar eigen naam, vanwege een afspraak met Microsoft die later dit jaar verloopt.

Volgens Mobile Dad wordt de Nokia C9 voorzien van een metalen frame, een Snapdragon 820-chip met quadcore-processor en 4GB RAM. Verder beschikt het toestel mogelijk over een verwisselbare accu en 32GB/64GB/128GB aan opslagruimte. De Nokia C9 zou foto’s maken met een  21 megapixel-camera en 8 megapixel-frontcamera. Het is niet duidelijk over welke Android-versie de smartphone beschikt, al ligt  Android 6.0 (Marshmallow)  voor de hand.

Gerucht niet onrealistisch

Alhoewel dit soort berichten niet altijd betrouwbaar zijn, lijken de eerste specs van het toestel niet onrealistisch. Ook de keuze voor Android-software is makkelijk te verklaren. Gezien de openheid van het systeem is het immers de meest logische keuze op het gebied van software.

Vorig jaar bracht Nokia al een Android-tablet op de markt in de vorm van de Nokia N1, maar dit apparaat verscheen nooit in Europa. Komt Nokia daadwerkelijk met een Android-smartphone, dan volgt het bedrijf dezelfde weg als BlackBerry. Deze fabrikant kwam vorig jaar met de Priv, die tot op heden overigens geen groot succes is gebleken.

Zou jij een Nokia kiezen als ze het toestel uitrusten met Android? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Mobile Dad
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu