Nokia gaat Carl Zeiss-lenzen gebruiken voor betere camera’s

Thomas Haenen
6 juli 2017, 10:58
1 min leestijd
Nokia gaat Carl Zeiss-lenzen gebruiken voor betere camera’s

Toekomstige Nokia-smartphones krijgen betere camera’s, want de fabrikant is opnieuw een samenwerking aangegaan met lenzenmaker Carl Zeiss.

Lees verder na de advertentie.

Nokia Carl Zeiss-samenwerking

HMD Global, het moederbedrijf achter de nieuwe Nokia-smartphones, kondigt de samenwerking aan. Het is nog onbekend wanneer de eerste Nokia-smartphones met Carl Zeiss-lenzen verschijnen. Ook is onbekend of elk Nokia-toestel straks wordt uitgerust met Carl Zeiss-camera’s, of dat deze verbetering enkel gepland is voor de duurdere modellen.

Carl Zeiss is één van de oudste en meest-gerespecteerde lenzenmakers voor camera’s. De lenzen van het Duitse bedrijf zijn geschikt voor camera’s van vrijwel alle grote fabrikanten, waaronder Nikon, Canon en Leica. HMD is de enige smartphonemaker waarmee het bedrijf samenwerkt.

Nokia Carl Zeiss

Oude tijden herleven

Het oude Nokia werkte al samen met Carl Zeiss voor zijn smartphonecamera’s. Dat resulteerde in toestellen als de Nokia 808 PureView en de Lumia 1020 (zie bovenstaande foto), die beschikten over de beste smartphonecamera’s van dat moment. Beide beschikten over een 41 megapixel-camera, nog altijd ongeëvenaard door andere smartphones. De hoge beeldresolutie zorgde ervoor dat je zonder kwaliteitsverlies kon inzoomen.

Nokia maakt deze zomer zijn terugkeer op de mobiele markt. Onlangs verschenen al de Nokia 5 en 3, twee budgettoestellen van minder dan 200 euro. Hoewel we in onze Nokia 5 review zeer te spreken zijn over de prijs-kwaliteitsverhouding, valt de camera wel tegen. “De 13 megapixel-camera achterop stelt helaas teleur. Foto’s die je schiet zijn al heel snel overbelicht,” zo schreven we. De samenwerking met Carl Zeiss kan dan ook alleen maar goed uitpakken.

De eerste smartphone met Carl Zeiss-camera wordt waarschijnlijk de Nokia 9, waarvan de afgelopen weken al verschillende details zijn gelekt. Het zou gaan om een duurder toestel met een dubbele 13 megapixel-camera achterop. De verwachting is dat de Nokia 9 dit najaar verschijnt.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 5
Nokia 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu