Nokia doet opmerkelijke uitspraak over Android
Redactie

Nokia is het gezeur om Android een beetje zat. Dit blijkt wel uit een nieuwe verklaring van bestuursvoorzitter Anssi Vanjoki van het Finse bedrijf. Hij beweert dat fabrikanten die Android gebruiken niet beter zijn dan Finse jongens die in hun broek plassen om ‘s winters warm te blijven”. Oftewel, fabrikanten als HTC, Samsung en Motorola hebben de makkelijke weg genomen door Android-telefoons te maken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Misschien baalt bestuursvoorzitter Vanjoki ervan dat Android zo’n groot succes is en dat fabrikanten als Motorola, Huawei en HTC aan de weg timmeren door Android-telefoons uit te brengen. Tijdens het HTC Launch Event in Londen deelde Nokia-ballonnen uit voor de deur waar het evenement werd gehouden. HTC zag de humor van deze ‘viral marketing’ in en ondernam verder geen acties.

Toch lijkt Nokia met de uitspraak van bestuursvoorzitter Vanjoki het pad kwijt te zijn. En dat is helemaal niet nodig, want het Finse bedrijf had allang over kunnen stappen naar Android. En het is nog steeds niet te laat om de overstap te maken. Is moddergooien de oplossing?

Sommige analisten zijn het eens met Vanjoki en denken dat één universeel besturingssysteem – zoals Android – op lange termijn kan leiden tot een lage winstmarge, omdat gebruikers verschillende merken niet meer uit elkaar kunnen houden. En als er één bedrijf is dat profiteert van naamsbekendheid, dan is het wel Nokia.

Bron: Financial Times, via: Engadget

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.