De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Nokia-smartphones krijgen binnenkort Android Pie

Wouter Nijsen
23 januari 2019, 10:01
2 min leestijd
Deze Nokia-smartphones krijgen binnenkort Android Pie

Verschillende budgetsmartphones van Nokia worden snel van een Android 9.0 (Pie)-update voorzien. Het gaat onder meer om de Nokia 5 uit 2017 en Nokia 3.1 Plus, die onlangs in de Benelux werd uitgebracht. Ook twee andere telefoons komen spoedig aan de beurt.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 5 en 3.1 Plus eerst aan de beurt

HMD Global laat aan Android Authority weten dat de Nokia 5 (2017) en Nokia 3.1 Plus binnen enkele dagen worden bijgewerkt naar Android Pie. Inmiddels heeft HMD-topman Juho Sarvikas een roadmap gedeeld om dit te bevestigen. Dit betekent dat gebruikers van de toestellen nog voor het einde van de week met de nieuwe features aan de slag kunnen. Het updaten gaat – zoals gebruikelijk – geleidelijk, maar de wereldwijde uitrol zou snel moeten gebeuren.

Op de roadmap is ook te zien dat de originele Nokia 6 snel een update krijgt. De update zou over ongeveer twee weken beschikbaar moeten zijn. De Nokia 3 en 1, twee goedkopere smartphones die vorig jaar verschenen, worden aan het begin van het tweede kwartaal van 2019 bijgewerkt. Vermoedelijk gaat het dan om een release in april of mei. Opvallend is dat de Nokia 2 (uit 2017) helemaal ontbreekt op de roadmap. Dit toestel kreeg vorig jaar ook al geen update naar Android Oreo en draait nog op Nougat.

Nokia en Android Pie: snelle updates

Nokia heeft al verschillende toestellen van Android Pie voorzien en als de genoemde telefoons ook worden bijgewerkt, draait bijna de volledige line-up van de Finse fabrikant op de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Dat is knap, want veel fabrikanten – zoals Samsung, Huawei en Motorola – hebben veel langer nodig om hun budgetsmartphones bij te werken.

Nokia belooft sowieso al zijn smartphones minstens twee jaar aan grote Android-updates te geven, en drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates.

Nokia 8.1 review: vlotte midranger doet bijna alles goed

Vorige maanden bracht het bedrijf een Android Pie-update uit voor de Nokia 8 en 7.1. Daarnaast kwam de fabrikant onlangs met de 8.1, die direct op de nieuwste versie draait. De verwachting is dat er in 2019 weer verschillende nieuwe Nokia-telefoons verschijnen, waaronder de Nokia 6.2 en langverwachte Nokia 9.

Weten wanneer jouw smartphone een update krijgt? Check het grote Android Pie-update overzicht!

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 1 Android
Nokia 1 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu