Nokia en Intel voegen Maemo en Moblin samen tot MeeGo [MWC 2010]

Redactie
15 februari 2010, 13:01
1 min leestijd
Nokia en Intel voegen Maemo en Moblin samen tot MeeGo [MWC 2010]
meego

Maemo heeft niet direct iets met Android te maken, maar omdat jullie als lezers hebben aangegeven toch af en toe over het (eveneens Linux-gebaseerde) Maemo te willen lezen, besteden we er toch even aandacht aan. Nokia en Intel hebben op Mobile World Congress namelijk aangekondigd dat ze Moblin en Maemo gaan samenvoegen. Het resultaat van deze samenwerking heet MeeGo. Eind van het jaar zullen de eerste toestellen verschijnen.

Moblin is het open source mobiele Linux-besturingssysteem dat op telefoons met Intel’s Atom-processor draait. Maemo is het mobiele Linux-besturingssysteem voor de Nokia N900 en eerdere internettablets van Nokia. De twee partijen zijn er nog niet over uit, of de volgende Maemo-versie nu Maemo 6 gaat heten of “MeeGo 6 or something”. Er is ook nog niet bekendgemaakt hoe MeeGo eruit gaat zien. Volgens Nokia en Intel gaat MeeGo de innovatie in de mobiele industrie versnellen en wordt de time-to-market voor internetgebaseerde applicaties korter.

Lees verder na de advertentie.

De vraag ligt misschien voor de hand of we alwéér een nieuw mobiel besturingssysteem nodig hebben. Toch is het eigenlijk een gunstige ontwikkeling: door Maemo en Moblin samen te voegen is er in feite weer een besturingssysteem minder.

In het filmpje hieronder wordt “the big merge” voorgesteld door Valtteri Halla, directeur Technology Strategy voor Maemo bij Nokia:

Meer informatie: MeeGo

Spotlights: Intel, Nokia

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's