De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Face Unlock-update voor Nokia 8, Nokia 7 Plus en meer in ontwikkeling

Thomas Haenen
26 juni 2018, 10:51
1 min leestijd
Face Unlock-update voor Nokia 8, Nokia 7 Plus en meer in ontwikkeling

Nokia gaat een viertal toestellen van Face Unlock voorzien. De beveiliging met gezichtsherkenning wordt uitgerold naar de duurste Nokia-smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Nokia Face Unlock-update in de maak

De Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 6 (2018) en Nokia 8 krijgen in de nabije toekomst Face Unlock-ondersteuning, zo heeft de fabrikant bevestigd op Twitter. Wanneer de nieuwe functie precies verschijnt, is nog onbekend. Wel zal de functie onderdeel zijn van een over-the-air-update, dus je krijgt automatisch een notificatie zodra de software klaarstaat voor jouw toestel.

Alle vier de smartphones zijn al voorzien van een vingerafdrukscanner. Met gezichtsherkenning hoef je het toestel echter niet eens meer aan te raken om je toestel te ontgrendelen. Zodra je gezicht voor de camera verschijnt, wordt het vergrendelscherm gepasseerd.

Nokia Face Unlock-update

Gezichtsherkenning soms onveilig

Gezichtsherkenning is handig, maar wordt door beveiligingsonderzoekers gezien als onveilig. Op veel smartphones kan het namelijk omzeild worden door simpelweg een foto van je gezicht voor de camera te houden. Het is onbekend of Nokia maatregelen neemt om dat te voorkomen, al lijkt dat onwaarschijnlijk. Andere fabrikanten, zoals Apple, gebruiken bepaalde sensoren die diepte kunnen meten en dus onderscheid maken tussen een foto en een gezicht. Die sensoren zijn waarschijnlijk niet aanwezig op de Nokia’s.

Vanaf Android P gaat Google voorzichtiger om met gezichtsherkenning en andere biometrische beveiliging die het als ‘zwak’ ziet. Kies je voor één van deze beveiligingsmethodes, dan moet je eens in de vier uur je toestel met de pincode ontgrendelen.

Onlangs kondigde het bedrijf een drietal nieuwe budgetsmartphones aan, de Nokia 2.1, Nokia 3.1 en Nokia 5.1. Die zijn vanaf augustus in Nederland te koop, en beschikken voor zover bekend niet over een Face Unlock-optie. Het duurste toestel van de drie, de Nokia 5.1, heeft wel een vingerafdrukscanner.

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 6 (2018)
Nokia 6 (2018)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu