De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Nokia 3, 5, 6 en 8 uit 2017 krijgen langer updates: dit moet je weten

Wouter Nijsen
14 augustus 2019, 18:32
2 min leestijd
Nokia 3, 5, 6 en 8 uit 2017 krijgen langer updates: dit moet je weten

Het Finse HMD Global gaat enkele ‘oudere’ Nokia-smartphones langer van updates voorzien. De Nokia 3, 5, 6 en 8 ontvangen een jaar langer beveiligingspatches en blijven daarmee voorlopig nog up-to-date.

Lees verder na de advertentie.

Nokia geeft smartphones langer updates

Dat maakt het bedrijf bekend op het officiële forum van Nokia. De fabrikant bracht in 2017 de Nokia 3, 5, 6 en 8 uit met de belofte ze van twee grote Android-upgrades te voorzien, en twee jaar lang maandelijks beveiligingspatches. Die updateperiode loopt bijna af, maar het bedrijf heeft goed nieuws. De toestellen worden een jaar langer ondersteund, al zullen de patches wel iets minder vaak verschijnen.

Nokia 3 Android 8.0-update

De Nokia 5, 6 en 8 krijgen vanaf oktober elk kwartaal een beveiligingsupdate, in plaats van elke maand. De ondersteuning loopt daarmee tot oktober 2020. Voor de Nokia 3 gaat het nieuwe updateschema al vanaf volgend maand van start. HMD Global belooft de smartphone tot september 2020 te ondersteunen en dus elke drie maanden een patch te geven. Het bedrijf bundelt hierbij de losse Android-beveiligingsupdates die gedurende het kwartaal verschijnen, zodat je beschermd blijft tegen alle kwetsbaarheden in Android.

Voor gebruikers van de goedkopere Nokia 2 heeft het bedrijf minder goed nieuws. Voor dit toestel stopt de software-ondersteuning en dat betekent dat na november 2019 geen updates meer verschijnen. HMD Global bracht sinds de release van de Nokia 2 twee opvolgers uit, in de vorm van de Nokia 2.1 en 2.2. Deze telefoons worden echter voorlopig gewoon van maandelijkse beveiligingspatches voorzien.

Nokia en updates

Het is netjes dat Nokia zijn oudere toestellen een jaar langer blijft bijwerken, want bij veel andere toestellen houdt de ondersteuning na twee jaar op. Bovendien zijn de genoemde telefoons niet onderdeel van het Android One-programma, waarbij het standaard is dat smartphones minstens drie jaar lang beveiligingsupdates krijgen. Vrijwel alle toestellen die HMD Global sinds de Nokia 3, 5 6 en 8 heeft uitgebracht, horen dan ook bij het Android One-programma.

Helaas is het niet zo dat de Nokia-telefoons uit 2017 nog grote Android-upgrades krijgen. De smartphones werden uitgebracht met Android Nougat en hebben sinds de release updates ontvangen naar Android Oreo en Pie. Een update naar Android Q zit er dus niet in, maar als je een nieuwere Nokia-telefoon hebt, dan kun je er wel vanuit gaan dat je Q ontvangt.

Uitleg: dit komt er kijken bij het maken van een beveiligingsupdate

Op Android Planet plaatsen we regelmatig een overzicht met telefoons die een (beveiligings)update hebben gekregen. Schrijf in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven.

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 3
Nokia 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu