De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Microsoft gaat Nokia Lumia met Android uitbrengen’

Redactie
7 juli 2014, 11:25
1 min leestijd
‘Microsoft gaat Nokia Lumia met Android uitbrengen’
Nokia Lumia Android

Een Nokia Lumia Android-toestel lijkt toch in de maak te zijn. De bekende Twitter-lekker Evleaks meldt dat Microsoft van plan is om een Android-toestel op de markt te brengen onder de Nokia Lumia-lijn. Microsoft nam Nokia recentelijk over en er gaan geruchten dat Microsoft de naam Nokia in ‘Nokia by Microsoft’ wil gaan veranderen. Onder die naamsverandering zou het Nokia Lumia Android-toestel worden geïntroduceerd. Volgens Evleaks, die de afgelopen periode onjuiste lekken heeft gepubliceerd, zou het nieuws “erg groot” zijn voor zowel Microsoft, Nokia als de smartphonewereld.

Lees verder na de advertentie.

Nokia Lumia Android

Het is geen ondenkbare zet van Microsoft om een Android-toestel onder de Nokia Lumia-lijn uit te brengen. Eerder introduceerde Nokia de Nokia X, X+ en XL, die gebruikmaken van een aangepaste versie van Android waarop zowel Nokia- als Microsoft-diensten beschikbaar zijn. Deze toestellen zijn voornamelijk voor opkomende markten bedoeld, zoals het Midden-Oosten en gedeelten van Azië.

Daarnaast is de recent benoemde Microsoft-ceo Satya Nadella een voorstander van een breed toegankelijk assortiment van producten, en wil hij Microsoft-diensten naar zo veel mogelijk apparaten brengen. Als dat betekent dat Microsoft ook een Android-toestel moet uitbrengen, past dit in de nieuwe visie van het Amerikaanse bedrijf.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu