‘Nokia werkt aan goedkope smartphone met aangepaste Android-versie’
Gijs Ettes

Nokia NormandyGeruchten gaan dat de Nokia Normandy, de werktitel voor een smartphone waaraan de Finse telefoonmaker momenteel werkt, gaat draaien op een aangepaste versie van Android. Nokia wil naar verluidt gebruikmaken van het besturingssysteem, maar wil dit net zo rigoureus aanpassen als Amazon dat deed met zijn Kindle Fire-tablets.

De Normandy moet een instaptelefoon worden, vergelijkbaar met Nokia’s eigen Asha-lijn. De Asha-toestellen zijn feature phones die weliswaar overweg kunnen met internet en sociale media, maar geen mogelijkheid bieden om apps te installeren. Volgens bronnen moet het kleurrijke toestel in 2014 te koop zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nokia overgenomen door Microsoft

Nokia heeft al in een eerder stadium getest met het Android-besturingssysteem op zijn smartphones. Het is echter nog maar de vraag de telefoonmaker voor toekomstige toestellen gebruik gaat maken van (een aangepaste versie van) Android.

Microsoft heeft namelijk een groot gedeelte van het Finse bedrijf overgenomen, waaronder de telefoontak, patenten en zakelijke dienstverlening. Bij die deal is een bedrag van 5,44 miljard euro gemoeid en wisselen 32.000 werknemers van werkgever. De overname zorgde voor een waardestijging van het aandeel van Nokia met 40 procent.

Vooralsnog is het aandeel van Windows Phone op de mobiele markt beperkt. Daarbij is Nokia vrijwel de enige telefoonmaker die regelmatig toestellen met het besturingssysteem van Microsoft op de markt brengt. Er is laatstgenoemde dan ook waarschijnlijk veel aan gelegen dat Nokia telefoons met Windows Phone blijft ontwikkelen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.