De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nokia onthult interessante tablet met goede specs en Android Lollipop

Gijs Ettes
18 november 2014, 12:15
1 min leestijd
Nokia onthult interessante tablet met goede specs en Android Lollipop

De smartphonetak van Nokia mag dan inmiddels zijn opgegaan in Microsoft, maar dat betekent niet dat het Finse bedrijf geen hardware meer uitbrengt. In tegendeel zelfs: Nokia  komt in 2015 met  een tablet met Android Lollipop.

Lees verder na de advertentie.

Nokia N1: high-end specs voor een lage prijs

Nokia N1

De Nokia N1 is de eerste Android-tablet van Nokia, die toch vooral bekendstaat om de vele (populaire) Symbian- en Windows-telefoons die het in het verleden uitbracht. De N1 is een 7,9 inch-tablet die wordt aangedreven door een 2,3GHz-quadcore-processor (Intel 64-bit Atom Z3580) en een prijskaartje krijgt van 249 dollar. Het display heeft een beeldverhouding van 4:3 en een resolutie van 2048 bij 1536 pixels.

Verder heeft de Nokia N1 een PowerVR G6430-gpu, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen en een accu met een capaciteit van 5300 mAh. Het apparaat heeft twee stereospeakers en een micro-usb-ingang (type-c) aan de onderzijde. De N1 is verder voorzien van een aluminium behuizing die slechts 6,9 millimeter dik is. De afgeronde hoeken van het toestel doen een beetje denken aan die van de nieuwe iPhones. Het gewicht is met 318 gram gemiddeld voor een tablet van deze omvang.

Release Nokia N1

Nokia is voornemens om de N1 begin volgend jaar uit te brengen, maar of en wanneer de Nokia N1 naar Nederland en België komt, is niet bekend. Wel is duidelijk dat het Android-toestel draait op Android Lollipop met daaroverheen Nokia’s eigen Z Launcher.

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia N1
Nokia N1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu