Nokia N900 uitgesteld naar november

Redactie
23 oktober 2009, 13:03
1 min leestijd
Nokia N900 uitgesteld naar november
nokia n900

Op Planet Android hadden we beloofd regelmatig aandacht te besteden aan die ‘andere’ mobiele Linux-variant: Nokia’s Maemo. Op internet zijn enthousiaste reacties te lezen over de mogelijkheden van de Nokia N900, maar tijdens de Maemo Summit (twee weken geleden in Amsterdam) waren de eerste reacties toch wat bedrukt. Tijdens de presentatie aan de pers ging het regelmatig mis en nu blijken de driehonderd ontwikkelaars die op Maemo Summit aanwezig waren ook nog wel wat verbeterpuntjes te hebben gevonden. De lancering van de Nokia N900 is daarom verschoven van oktober naar november.

Maemo-marketingbaas Peter Schneider spreekt overigens niet van een verschuiving, maar zegt simpelweg dat de verwachte levering in november 2009 is gepland. Toch wisten websites die Nokia op de voet volgen, te melden dat de N900 toch echt eind oktober al in de Nederlandse winkels had moeten liggen. Schneider laat weten dat er tijdens de Maemo Summit in Amsterdam driehonderd toestellen aan ontwikkelaars zijn uitgedeeld. Het bedrijf wil de feedback van deze ontwikkelaars verwerken, voordat het toestel op de markt verschijnt. Nederlandse webwinkels boden de Nokia N900 al in pre-order aan, met een leveringsperiode eind oktober. Zij hebben de datum inmiddels ook verschoven naar november.

Lees verder na de advertentie.

De Nokia N900 is het eerste telefoontoestel dat Nokia op het Linux-gebaseerde Maemo gaat uitbrengen. Voorheen leverde Nokia het besturingssysteem alleen op internettablets zonder GSM-functie. De Nokia N900 is min of meer een opvolger van de N810, draait op een 600MHz Cortex A8-chipset met een 430MHz dedicated videochip. Er zit 1GB werkgeheugen en 32GB ROM in.

De Nokia N900 gaat als los toestel €599 kosten.

Via: Tweakers

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's