De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Nokia Normandy: Android-toestel van Finse fabrikant op foto te zien

Redactie
24 december 2013, 18:02
1 min leestijd
Nokia Normandy: Android-toestel van Finse fabrikant op foto te zien
Nokia Normandy

De Nokia Normandy is op een foto te zien. Dat meldt de bekende lekker EVleaks, die al veelvuldig onaangekondigde smartphones en tablets heeft gelekt. Nokia zou naar verluidt gebruikmaken van Googles mobiele besturingssysteem, maar heeft Android net zo rigoureus aanpassen als Amazon dat doet met zijn Kindle Fire-tablets.

Er gaan al langer geruchten over Nokia, dat op het punt zou hebben gestaan om een goedkope smartphone met een aangepaste Adroid-versie uit te brengen. Het blijft echter onduidelijk of Nokia ook na de overname door Microsoft nog steeds een Android-apparaat op de markt gaat brengen. Dat lijkt, met name door de belangen van Microsoft, erg onwaarschijnlijk.

Lees verder na de advertentie.

Nokia Normandy: hoe zeker?

Nokia Normandy

Op de gelekte foto is te zien dat de Nokia Normandy in verschillende kleuren verschijnt, waaronder in het groen, wit, geel, blauw, rood en zwart. Specificaties van de smartphone zijn nog niet bekend. Het design van de Nokia Normandy is in lijn met de huidige Lumia-lijn, die voornamelijk bestaat uit felgekleurde plastic smartphones die zeer robuust en vrij zwaar zijn.

Het is mogelijk dat de gelekte foto van de Nokia Normandy een project was waar Nokia aan werkte voordat het Finse bedrijf door Microsoft werd overgenomen. Bij die deal is een bedrag van 5,44 miljard euro gemoeid en wisselen 32.000 werknemers van werkgever. De overname zorgde voor een waardestijging van het aandeel van Nokia met 40 procent.

Daarnaast groeit Windows Phone erg snel, met name in landen als Spanje en Italië. Het is waarschijnlijk dat Nokia door de overname geen Android-toestel gaat uitbrengen, dus het zal voor de Nokia- en Android-liefhebbers – want hoe gaaf zou een Lumia Nexus zijn? – heel veel duimen en dromen blijven.

Lees meer over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu