Nokia ontkent Android-smartphone

nokia androidWe noemden het al een vreemd gerucht: Nokia zou bezig zijn te werken aan een Android-toestel, dat in september op de markt moet komen. Nokia heeft nu zelf een reactie gegeven: “There is no truth to this story whatsoever”, zette Nokia haar standpunt uiteen. “It is a well known fact that Symbian is our platform of choice for smartphones”. Daarmee is nog niet gezegd dat er geen tablet/netbook met Android komt, gemaakt door Nokia. Maar de snelle ontkenning maakt wel duidelijk dat je beweringen van anonieme ‘industry insiders’ soms maar met een korrel zout moet nemen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het zou ook wat ongeloofwaardig zijn als Nokia opeens Symbian aan de kant zou zetten, een besturingssysteem waarin ze veel geld hebben gestoken. Te riskant; hoewel Android-kenners van mening zijn dat een Android-toestel van Nokia tot erg interessante toestelspecificaties zou kunnen leiden.

Via: Reuters

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.