‘Nokia kondigt op 5 december haar eerste smart tv aan’

Op 5 december brengt Nokia haar eerste slimme televisie uit. Het beeldscherm heeft dankzij JBL-speakers een goede geluidskwaliteit, maar komt waarschijnlijk niet (direct) in Nederland uit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nokia Smart TV wordt op 5 december onthuld

Flipkart heeft de Indiase pers uitgenodigd voor een evenement op 5 december. Het kan bijna niet anders dan dat de retailer hier de eerste Nokia tv laat zien. Flipkart werkt samen met HMD Global, het bedrijf achter de opgeleefde Nokia-merknaam, om de televisiemarkt te bestormen.

nokia smart tv

De uitnodiging laat heel weinig details los, maar de tv is voorlopig exclusief verkrijgbaar bij Flipkart. Dit is ook logisch, want eerdere geruchten gaven aan dat de retailer enkel de merknaam- en rechten van HMD leent.  Het van oorsprong Finse bedrijf krijgt in ruil hiervoor een percentage van de opbrengst, maar heeft weinig met de daadwerkelijke productie te maken.

Dit is een opvallende strategie. De OnePlus TV, die eerder dit jaar in India uitkwam, is namelijk wel echt een product van de telefoonfabrikant. De Indiase website BGR verwacht dat de Nokia tv qua prijs iets goedkoper dan dit beeldscherm wordt om zo een grotere doelgroep aan te spreken.

Lees ook: Dit is de OnePlus TV met ingebouwde soundbar

Geruchten over de Nokia Smart TV

Waarschijnlijk komt de Nokia tv niet in Nederland uit. Dat is zonde, want op basis van de geruchten wordt het een interessant apparaat. De Nokia Smart TV zou bijvoorbeeld een 55 inch-beeldscherm krijgen met 4K-resolutie en speciaal gemaakte JBL-speakers voor optimaal geluid.

Het Nokia-beeldscherm draait bij uitkomst op Android 9.0 (Pie) en via de Play Store kun je allerlei apps installeren. Verder beschikt de tv over Dolby Surround en TruSurround. Ook gaat er een gerucht dat Flipkart een speciaal soort beeldscherm gaat gebruiken, waardoor met name donkere kleuren beter uit de verf komen.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.