‘Nokia’s drie nieuwe smartphones worden binnenkort onthuld’

Thomas Haenen
14 februari 2017, 10:39
2 min leestijd
‘Nokia’s drie nieuwe smartphones worden binnenkort onthuld’

Nokia heeft grootse plannen voor een terugkeer op de mobiele markt. De fabrikant zou eind deze maand drie nieuwe smartphones presenteren.

Lees verder na de advertentie.

Nokia-smartphones 2017

De nieuwe Nokia-toestellen worden gepresenteerd op zondag 26 februari, voorafgaand aan het Mobile World Congress. Het bedrijf zou plannen hebben voor drie Android-smartphones, plus één toestel dat als spirituele opvolger voor de Nokia 3310 dient. Dat claimt het doorgaans betrouwbare VentureBeat.

Het voorlopige vlaggenschip van de line-up is de Nokia 6, die eind vorig jaar werd uitgebracht in China. Het is vooral een vlaggenschip in formaat, dankzij het relatief grote 5,5 inch-scherm met een full hd-resolutie. De prijs ligt laag: Nokia zou 249 euro gaan vragen voor het toestel. Daarvoor krijg je een Snapdragon 430-chip, 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Achterop zit een 16 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera.

Nokia-smartphones 2017

Ook staat er een Nokia 5 op de planning, die voor 199 euro verkocht gaat worden. Dat toestel heeft een 5,2 inch-scherm met een lagere resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het toestel heeft nog steeds een Snapdragon 430-chip, maar moet het met slechts 2GB werkgeheugen en een 12 megapixel-camera doen.

De Nokia 3 wordt het instapmodel. Specificaties zijn nog onbekend, maar het toestel moet 149 euro kosten. Het laatste toestel, de opvolger van de Nokia 3310, wordt een dumbphone. Het toestel loopt niet op Android en heeft een adviesprijs van 59 euro.

Nokia’s comeback

Nokia’s mobiele divisie werd enkele jaren geleden overgenomen door Microsoft. Het bedrijf heeft tot nu toe echter weinig succes gehad met Windows 10 voor smartphones. Microsoft heeft zich inmiddels grotendeels teruggetrokken van de mobiele markt en vrijwel alle ex-Nokia-medewerkers zijn alweer ontslagen. Vorig jaar maakte Microsoft bekend dat het de Nokia-naam doorverkocht heeft aan het Finse HMD Global. Dat is ook het bedrijf dat Nokia hoopt te herlanceren met verschillende nieuwe smartphones. Het is echter onduidelijk of er nog oud-Nokia-medewerkers betrokken zijn bij de nieuwe toestellen.

De nieuwe smartphones van Nokia liggen waarschijnlijk vanaf dit voorjaar in de winkels. Precieze releasedata zijn nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu