De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nokia is terug: fabrikant belooft nieuwe smartphones in 2017

Thomas Haenen
1 december 2016, 12:41
1 min leestijd
Nokia is terug: fabrikant belooft nieuwe smartphones in 2017

Nokia is definitief terug op de mobiele markt. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het in 2017 weer een smartphone uitbrengt.

Lees verder na de advertentie.

Nokia-smartphones 2017

Nokia’s nieuwe smartphones, die op Android draaien, verschijnen in de eerste helft van 2017, zo belooft de fabrikant op een zojuist gelanceerde website. Begin volgend jaar brengt het bedrijf ook verschillende nieuwe dumbphones uit, goedkope toestellen voor opkomende markten die vooral geschikt zijn om mee te bellen.

Overigens is het niet helemaal het oude, vertrouwde Nokia dat de nieuwe smartphones zal produceren. De Finse fabrikant verkocht zijn mobiele divisie eind 2013 aan Microsoft. Veel Nokia-medewerkers zijn inmiddels ontslagen, de rest werkt aan Windows 10-smartphones.

Nokia-smartphones 2017

In plaats daarvan worden de smartphones geproduceerd door HMD Global, dat eerder dit jaar de merknaam van Nokia voor smartphones overkocht. HMD, ook een Fins bedrijf, mag de komende tien jaar de Nokia-naam gebruiken voor al zijn smartphones en tablets. Het is echter onduidelijk hoeveel oud-Nokia-medewerkers voor HMD werken.

In 2014 verscheen er al een tablet met de Nokia-naam, de Nokia N1. Deze tablet had grote gelijkenissen met de iPad en liep op Android. Ook hier was Nokia nauwelijks betrokken bij de ontwikkeling van het product en ging het om een ander bedrijf dat betaalde om de merknaam te gebruiken.

Of Nokia’s nieuwe smartphones in Nederland verschijnen, is nog onbekend. De N1-tablet werd slechts in een beperkt aantal landen verkocht, waarin China. Het is onduidelijk wat de plannen zijn voor deze nieuwe producten.

Wanneer de toestellen precies worden onthuld is nog onbekend. De kans is groot dat dat gebeurt op het Mobile World Congress, de grote telecombeurs die jaarlijks in Barcelona plaatsvindt. Veel fabrikanten gebruiken het evenement om hun nieuwe smartphones voor dat jaar te presenteren. De eerstvolgende editie trapt af op 27 februari 2017.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: Nokia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia N1
Nokia N1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu